[]

Kaza sonrasi yamulan bagaj kapagi yerine oturmasi

Station wagon aracima arkadan vurup bagaji yamulttular. sigortadan yaptriip araci teslim aldim bagaj duzletildi ve boyandi.

Ama bagaj eskisi gibi kolay kapanmiyor. yani kapagi yumusakca indirip tak diye kapanmiyor, biraz sert kapatman bastirman gerekyor. Normalde boyle degildi bu arac.

Bajgajin ic saci falan yamulmustu kazada, bagaj zaten kapanmiyordu kazali haliyle, ic saci ve dis kapirta kismini duzeltti.
Su an bu durum icin de o alisir zamanla yerine dedi.

Boyle bir sey mumkun mu? Yani zamanla alisip yerine oturma durumu.

NOT: Bagaja sok-tak yapilmadi, ic sac ve dis kapirta yamukti ve kapanmiyordu duzeltildi. Disaridan bakinca bagajin hizasinnda farlarin hizasinda falan sorun yok duzgun ve hizali gorunuyor gayet.

 
bagaj amortisorleri cok sert olabilir degistiyse. islemi yapan yere bir sorun derim.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (04.09.23 12:19:35) 
bagaj tarafındaki tüm lastikleri (contaları) kontrol edin. belki onlarla oynamışlar ve eskisi gibi yerine oturtamamışlardır.


  • malheiros  (04.09.23 12:30:24) 
@duyulmasi gerektigi kadar yanıt vermiş, bagaj amortisörlerini kontrol edin. Değiştirmişler mi, değiştiyse orijinal mi takıldı, yok değişmediyse orijinal amortisör mü hasar aldı, bunları kontrol edin.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (04.09.23 12:48:31) 
Kilit karşılıkları, uzerinde vidaları açarak yukarı aşağı, saga sola gidebilen parcalardır, zor kapanmada bazen kilit karşılığı derine gitmiş oluyor, bu kazalarda normal, kilit karşılığı vidaları ileri geri yukari aşağ sekilde ayarlanıp tam kilide denk getirilebilir, derinlikte ise eger sorun, kilit civatası altına pul besleyerek kilit karşılığı yukseltilir, sadece bu kısımda oynamalar yaparak istediginiz sertlikte kapabmasini sağlayabilirsiniz


  • rezilrusfaadam  (04.09.23 14:50:38) 
bagaj kapakları eğimli olduğu için tampondan aldığı darbede şekli bozuluyor ve aynı forma getirmek epey zor. yandan bir gözle bakın formu düzgün mü, kilit değişti mi. değiştiyse kilidi yağlayın.

bir de en önemlisi bagaj kapağının ortalarına doğru iki yanda ayar ayakları var çevirerek ayarlanır. onlar fazla gevşekse bagaj çok bastırmadan kapanmaz.
  • orpheus  (04.09.23 18:30:26 ~ 18:31:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.