[]

dış ticaret hk.

bazen alibaba üzerinden almak istediğim ürünler oluyor ancak gümrük vs ile şahsen uğraşmak istemiyorum. böyle durumlarda bana masrafını bildirip benim adıma ithal edebilecek ve benim şirketime ya da şahsıma fatura edip işlemi bitirebilecek kurumlar var mıdır? dış ticaret firmaları bunu yapar ancak çok yüklü ticaretler değil bunlar. mesela 500-2000USD aralığında değişecek tutarlar.

satıcıyı fiyatı ben belirleyeceğim. onlar adına sipariş edeceğim, gümrükten çekip faturamı kesip bana teslim edecekler. spekler hakkında sorumluluğu ben kabul edeceğim.

gümrük müşavirliği firmaları da bunu yapıyor sanırım ama ben firmamı hiç karıştırmak istemiyorum yani onlar bana fatura edebilir mi doğrudan emin değilim.

teşekkür ederim cevaplayan cevaplamayan okuyup üzerinde düşünen herkese :)

 
Firmani hiç karistirmadan; zor. Neden zor? Yasal olarak sıkıntı.
Yani ürün alacaklar, bilmedikleri bir tedarikçi ile calisacaklar ama yasal olarak sen değil onlar istiyormuş gibi olacak. Varsa bile riskli yani. Sallıyorum mal geldi malın içinde kokain var. Bu noktada senin yasal hiçbir olayın olmadığı için seni etkilemez de eğer sen bu adamlara yetki verdiysen ikiniz de etkilenirsiniz. Normali bu.

Bu arada 500 dolar 1000 dolar eğer haftalik değilse kimse uğraşmaz. Hatta onda bile ugrasmama ihtimali var ama o kadar çok firma var ki denk gelir biri.

Neyse kısacası sizin için süreci yürütecek firma; Ok bulunur belki.
Siz yokmussunuz gibi bütün süreci kendileri istemis gibi firma; çıkmaz.
  • logisticsmanager  (04.09.23 10:07:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.