[]

macos'ta masaüstü bazen kayboluyor

selam

1 senedir kullanıyorum ama halen biraz acemiyim.

son zamanlarda ortaya çıkan bir sorun bu. birkaç gün yeniden başlatmadan kullanınca masaüstüne geri döndüğümde simgeleri kaybolmuş, sol üstteki menüyü de yok olmuş buluyorum. sağdaki bildirim ve tarih kısmı duruyor sadece. yani bir nevi windows explorer durmuş gibi desem, o da değil. finder ve diğer uygulamalar çalışıyor. ama sol üstte menüleri çıkmıyor. ve masaüstü dediğim gibi kayıp. bunu geri getirmenin yeniden başlatma haricindeki yolu nedir? ve sorunu nasıl çözebilirim? saygılar sevgiler.

 
cmd+option+esc ile force quit applications menüsünden finder'a restart attırabilirsiniz.

ya da

cmd+space ie spotlight açıp oraya terminal yazın killall finder komutuna enter bastığınızda yine finder restart olur

~Beceriksiz bilgisayarcı yorumumu da yapayım sürekli tekrarlıyorsa bi temiz kurulum yapardım ben.
  • hedep  (03.09.23 22:07:15 ~ 23:40:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.