[]

Derneğe bağış hk.

Merhaba,
Bugün bir cafede kız arkadaşımla otururken 50 yaşlarında bir kadın yanımıza geldi ve baya laf cambazlığı yaparak ve bazı belgeler göstererek "engelli çocuklarla el ele yardımlaşma ve dayanışma derneği" adı altında bağış topladıklarını söyledi ve bizden de bağışta bulunmamızı istedi. Ben tabi hep önyargılı olduğum için önce biraz araştırmak incelemek adına bir kartvizit istedim, fakat o sırada kız arkadaşım ikna olmuş olacak ki cüzdanından bir miktar para çıkarıp bağışta bulundu. Kadın makbuz kesti. Ardından ben şüphelendim, nette araştırma yaptım ve oldukça şikayet olduğunu gördüm bu kurumla alakalı. Ayrıca bize verilen makbuzda yer alan derneğin sabit numarasını aradığımda hiç çalmadan direkt kapanıyor. Sonrasında tabi cafe çalışanlarını uyardım başka kişilerin başına aynı durum gelmemesi adına.

Soruma gelecek olursak, ben bunları kime şikayet edebilirim? Hazine ve maliye bakanlığı damgalı makbuz var elimde, bu konunun üzerine gitmek istiyorum. Şikayet edebilir miyim, nasıl ilerlemem uygun olur?

Teşekkürler.

 
Makbuzun fotoğrafını ekleyerek derneğe bir mail yazın, şu gün şu tarihte şu tanıma uygun bir şahıs şu sözlerle derneğinizin makbuz ve adını kullanarak para topladı. Sonradan şüphelendik, başlatmayı düşündüğümüz yasal işleme konu olacak şekilde makbuzun derneğinize ait olup olmadığının bildirilmesini deyin.

Makul bir sürede cevap gelmezse veya olumsuz cevap gelirse makbuzu ek yaparak, yukardakine benzer ifadelerle yazacağınız dilekçeyle Cumhuriyet Savcılığına gidin.
  • Mirket  (03.09.23 17:22:56) 
Yeni nesil sinyalci bunlar. Atatürk ayracı satarak ergen kızlara psikolojik baskı uygulayıp eroin parası topluyorlar diğer versiyonda da


  • deer hunter  (03.09.23 17:26:30) 
@Mirket maalesef biraz google araması yaptım ama bu derneğe ait bir adres ve telefon numarası dışında mail adresi yok. Derneğe ait bir web sitesi veya mail adresi yok. Nasıl oluyor da makbuz kesebiliyorlar inanılır gibi değil. Cimer'e yazsam sonuç alabilir miyim acaba? Göz göre göre insanları dolandırıyorlar çünkü.


  • infinitedreams  (03.09.23 17:36:21) 
O zaman, makbuz üzerinde ve internette dernek iletişim bilgileri bulunamadığından sözkonusu derneğin mevcudiyeti hakkında tereddüte düşülmüş, şahsın dolandırıcı olabileceği ihtimali düşünülmüştür deyip direkt savcılığa dilekçe.

Şahsın kimliğinin, bölgedeki güvenlik kameraları kayıtlarından tespit edilebileceği değerlendirilmektedir de deyin ki sarı çizmeli mehmet ağa demesinler.
  • Mirket  (03.09.23 18:11:03) 
Aslında bütün bunlar için e-devlet'te hem derneği sorgulayabileceğiniz, hem yardım toplamak isteyen kişinin yetkisini sorgulayabileceğiniz imkanlar mevcut.

www.turkiye.gov.tr

Bu arada bir dernek kurularak bağış toplanması çok da zor bir süreç değil. Ama denetim konusunda devlet yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden dikkatli olmak lazım.
  • yeninesiltupcu  (03.09.23 20:45:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.