[]

Paranoyalarım var ama doktor depresyon tanısı koymuş? Askerlik muaf olurmu

Arkadaşlar 2-3 senedir doktora gidiyorum takıntılarım vardı bir de geçmeyen şüpheler aileden arkadaşlardan şüphe etmek bazen olmayana sesler duymak gibi geceleri bana ait olmayan düşüncelerin zihnimde hissetmek gibi düşünceleri kontrol edemiyorum gibi geliyor. Risperdal 4 mg içiyorum. Askerlik vaktim geldi aama korkuyorum çünkü girdiğim ortamda herkesin hakkımda konuştuğu veya iş çevirdiği komplosu kuruyorum, iftira atıyorlar suçu üzerime yokmak için senaryo hazırlıyorkar gibi ya da taciz ediliyorum birileri tarafından bu babam bile olabiliyor. Bazen ise dünya benim için kurulmuş tanrı dahil her insan bana oynuyor gibi geliyor. Doğa olaylarından bile şüphe ediyorum benim için oluyor gibi. Neyse bazen herkes heni arzuluyor gibi geliyor annem bile.

Bu sorunlarım vb olan şeyleri anlattım kuruntularım var dedim ama tanı olarak depresyon girmiş e-nabız da var ebet karamsarlık var ama şüpheyle olan şeyler geleceğe dair umutsuzluk var ve mutsuzluk var ama herkeste vardır çünkü işizim be bu düşüncelerim yüzünden utanıyorum.


Askerden kaçmak için bahane değil bu zaten bir intihar teşebbüsüm var midem yıkandı. Askerlik için doktor birkaç kez gittiğim özel doktor muaf olur sıkıjtı değil demişti ama üniversite hastanesinde her ay veya 2 ayda bir gidiyorum hep başka kişiler giriyor ve farklı şeyler diyorlar onlar da muaf olabilrisib dediler ama tanı depresyon iken muaf olmam zor olmaz mı?

 
şizofreni değilsen (ki değilsin bu yazdıklarına göre :) gidersin hocam askere. sağ salim git gel inşallah


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (02.09.23 18:54:54) 
@abbabaabbaababbabaababbaabbabaab teşekkürler aslında kaçmak için demiyorum askerden bedelli gibi şansım var dedemin durumu baya iyi ama 15-20 gün bile psikolojimi mahveder ben öz babamın bile beni öldürmek istediğine taciz ettiğine inanıyordum.


  • the sound and the fury  (02.09.23 19:07:42) 
İyi bir doktora git. Bu kadar şeye depresyon denmesi garip geldi.


  • dissendium  (02.09.23 19:30:24) 
şizofreniye de yakın bence başka bir doktor düzgün bir rapor verebilir ama askerlikten falan hiç bahsetme bence.

öte yandan o raporu almak ileride iş veya özel hayatta başka sıkıntılara da yol açabilir. istersen önce tedavinin üstüne git. bunlar tedavi edilebilir şeyler.

www.youtube.com

kaldı ki farkındalığı olan biri için. biri size böyle bir suçmayla geldiğinde sen de bilmem kimin adamısın demiyor olman bile başarı. veya diyorsan bile farkındasın işte durumun yani.
  • ananiyimioguz  (02.09.23 19:40:38 ~ 19:43:08) 
Meth kullanma durumunuz var mı acaba? Bu anlattıklarınız meth bağımlılarının Yaşadiklarina da çok benziyor.


  • deer hunter  (02.09.23 19:43:27) 
Bu arada 6 ay askerlik yaptım. Şu yazıyı yazabiliyorsan askerlik yapabilirsin. Ben yazıcıydım. Adını yazamayanlar askerlik yapıyordu. Sen Ekşi'de yazar olmuşsun. Askerlik aslında "askerlik yapabilecek gibiyse yapar" mantığında bir şey. Bu nedenle sana inanmayabilirler. Böyle bir ihtimal de var.


  • dissendium  (02.09.23 19:44:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.