[]

Ekranı Kırık Laptoptan Görüntü Almak

Selamlar duyuru ahalisi. Elimde eski bir laptop var, ekranı kırılmış. HDMI ve VGA bağlantı noktaları var. Sıfır SSD takılı, yeni formatlanmış herhangi bir işletim sistemi yüklü değil.

Şimdi, sıkıntı şu, herhangi bir monitöre bağladığım zaman görüntü alamıyorum. Görüntü derken hani şu bilgisayar açılırken çıkan siyah ekran vs.

İki bağlantı noktasınında bozuk olduğunu sanmıyorum, bazen laptoplar ikinci ekranı otomatik tanımayabiliyor, windows üzerinden tanımlamanız lazım, sanırım bunda da durum bu. E ekrana görüntü alamayınca işletim sistemi de kuramıyorum.

Ne yapabilirim, ne önerirsiniz? Bir işletim sistemi kurabilsem sorun kalmayacak.

not: bir monitör bir de cintiqten görüntü almaya çalıştım. ikisi de çalışıyor. hatta başka, ekranı sağlam bir laptopu monitöre bağladığımda ilk etapta monitör görüntü vermedi görüntü ayarlarından tanımlayarak görüntü alabildim monitörden.

 
Öncelikle Fn+f5 veya f6 olabilir bu kombinasyon ile aktarmayı deneyin. F tuşu üzerinde monitör resmi vardır.

Küçük bir ihtimal harici ekran kartı vardır. Bu sebeple sorun olmuş olabilir. Biostan devre dışı bırakıp onboarda geçilmesi gerekebilir fakat ekran kırık :/


Ssd ye Windows 10 kurup bilgisayara takmayı deneyin. Otomatik olarak laptop tanır. Ekran olmasa da bilgisayarın açıldığını duyarsınız. Fn kombinasyonu tekrar deneyin
  • janavarorion  (02.09.23 18:24:37 ~ 18:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.