[]

MEB'e bağlı anaokullarında kırtasiye ücreti isteniyor mu?

Merhaba. Meb'e bağlı anaokullarının kreşinde kırtasiye adı altında ücret istenebilir mi? Böyle bir durumla karşılaşan var mı. Bu durum yasal mı değil mi öğrenmek istedim.




 
Yasal değil ama makul bir rakamsa ve bütçeniz de müsaitse ödemenizi tavsiye ederim. O paralar kağıt gibi, temizlik gibi sair masraflara, hatta varsa İşkur destekli personele maaş olarak gidiyor. Bir yerde çocuğunuza harcanıyor. MEB'in okullara verdiği ödenek cidden yetersiz sayılır. Müdürler de el mecbur, dolaylı ya da direkt olarak velilerden rica ediyorlar. Elbette niyetler bilinmez, karar sizin...


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (02.09.23 14:31:04) 
Meb'e bağlı anaokulundan kastınız devlet anaokulu mu özel anaokulu mu? Zira anaokullari özel de olsa meb'e bağlı. E bu durumda istenmesi gayet normal.

Devlet anaokulunda ise normalde böyle bir uygulama yok amaa bundan 25-26 yıl önce; bizim zamanımızda bile annemler ödemiş. Ödenen paralar da denildiği gibi kağıt, el işi kağıdı, uhu vs gibi şeylere gidiyor.
  • fraise  (02.09.23 14:48:41) 
Merhaba, isteniyor. Hatta 9.sınıfta bile karşılaşabilmeniz olası. @zaman ilaç değil... açıklamış sebebini. birçok gider bağışlar ve bu istenen ücretlerle karşılanır. okul müdürüne danışırsanız, o da izah edecektir.


  • from where i ride  (02.09.23 15:20:35) 
Özel okullar bir yıllık ücretin %10'unu kayıt esnasında peşin alıyorlar genelde. Veli cayarsa %10'u geri vermeme hakları olduğu için, münakaşaya girmeden kırtasiye malzemeleri alındı bu ücret kırtasiye içindi diyorlar. Detaylı kanun Googlelayınca çıkar zaten. 2 sene özel kreşe verdim açıkcası bu parayı istemeyene de denk gelmedim.

Eğer sizin kasıtınz devlet okulu ise almaları yasal değil ama devletin ödenekleri yetmiyor diyerek istiyorlar. Geçenlerde bir devlet anaokulu 3000 tl kayıt ücreti, aylık 1500 tl yemek, 1000 tl hizmetli ücreti istedi bu eğitim yılı için. İban isteyince okul aile birliğine karışmıyor bu para sadece elden alıyoruz dedi huzursuz oldum kayıt ettirmedim çocuğumu.
  • cilekli pasta  (02.09.23 19:29:55) 
yarım gün giden çocuk için yıllık 6.000 tl verdik önümüzdeki yıl için. sabah kahvaltısı bile veriliyor. çok iyi. eğer devletin ödeneğine kalsa sabun bile alamaz okul bilginiz olsun.


  • alicandan  (03.09.23 08:09:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.