[]

Kısır Dişi Kedide İdrar Yolları İhtihabı/Sistit/Feline Ürolojik Sendrom

10 yaşında kısır dişi tekir kedimde bugün akşamüstü saatlerinden beri damla damla çiş yapma durumu var. Kum kabının içine girip düşüncelere dalıyor, ağlama gibi sesler yok (henüz). Ben de peşinden sürekli kontrol ediyorum. Bazen 4-5 damla kadar, bazen 1-2 damla kadar çiş yapmış oluyor. Yerde sürünme, halsizlik, ateş, tepkisizlik falan yok. İdrarında kan da yok (gene henüz). Büyük ihtimalle sistit bu ama erkek kedilerde çok daha sık, dişilerde nadiren oluyor diye biliyorum. Yavrucağın 10 yaşına kadar ciddi bi' rahatsızlığı da olmadı. Büyük ihtimalle mama değişikliğinden ötürü böyle oldu aniden.

Şimdi sorular:

- Sabaha kadar durumunu gözlemleyip karnını kontrol edicem, sonra hemen veterinere. Gece boyunca yapmamı önereceğiniz bi' şey var mı?

- İnternette okuduğuma göre hemen kuru mamayı kesmek gerekiyormuş. Akşamüstünden beri açlar (Evde 2 kedi var). Açık bi' yer bulup yaş mama da alamam, en azından sabaha kadar. Patates-bulgur karışımı haşlayıp vereyim diyorum accuk. İyi mi?

- Sabah veteriner önce elle muayene edecek, sonra da röntgen çekecek; onu biliyorum. Eğer idrar torbası doluysa sonda ya da enjektörle çıkarma yapacak, bundan da haberdarım. Başka ne yapacak ilk olarak? Ona göre yanımda para olsun, hazırlıklı gitmiş olayım.

- Sistit olma ihtimalini abartıyor muyum? Çok araştırdım akşamdan beri, daha hafif bi' ihtimal yok gibi. Aklınıza başka bi' şey geliyor mu?

- Durumunu sürekli kontrol ediyorum, ağlama olursa hemen 7/24 açık bi' veteriner bulup götürcem. Bi' miktar "eşi doğuma girmiş müstakbel baba" stresim var. Benzer durum başına gelenler de öneri verse, süper olur ya. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

 
geçmiş olsun. bizde de olmuştu. hill's in urinary care diye satılan bir maması vardı sanırım bize onu vermişti veteriner. bizde bir tahlille sistiti tespit etmişti öyle enjektörle boşaltma falan olmadı ama. röntgen de olmadı keza. iyi bir veterinere gidin paranızı kaptırmayın. bizde baya ağlamalı bir sistitti ve veterinerin verdiği mama ile devam edince geçti.

bu arada bizim kedide dişi ve sistite sebep olan mama acana'ydı. endişe etmeyin, zaten durumu hemen farketmişsiniz. şayet ilerlemiş olsa tehlikeli olabilirdi ancak.
  • giovanne  (02.09.23 09:31:10) 
Bilgilendirme geçeyim: Sistitmiş, evet ama ciddiyeti ölümcül değil en azından. Convenia yaptı (2 enjeksiyon), 1 haftada yavaş yavaş atar kendisi dedi, ekstra bağışıklık güçlendirici olarak Glikozaminoglikan takviyesi almamı söyledi. Şimdilik durum stabil gibi. Halâ 4-5 damla işiyor ama en azından hızlı önlem alma noktasını geçtik. Bizden daha kötü durumda olanlara Odin sabır versin.


  • lake of the hell  (02.09.23 18:18:32 ~ 18:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.