[]

ps5 - oyunlarım nerede?

playstation plus extra üyesiyim, üyeliğim de devam ediyor.

bu üyeliğimi kullanarak ücretsiz olarak kütüphaneme eklediğim ve hatta cihaza indirip kurduğum ve hatta oynamaya başlayıp ilerlediğim oyunlar yok olmuş. mesela stray vardı, tour de france vardı.

cihaz depolamasına baktığımda cihazıma kurulu görünüyor. ama ana ekranda üstte oyun seçip başlattığım yerde yok. kütüphaneye giriyorum, kütüphanemde de görünüyor, üzerinde de "kurulanlar" yazıyor. ama "oyna" gibi bir buton yok. hatta girmek istediğimde ücret çıkıyor karşıma, satın alma ekranına geçiyor. hatta yine aynı şekilde kütüphaneme ekleyip henüz cihaza indirmediğim bazı oyunlarda da "indir" yazısı çıkmıyor, onlarda da satın alma/ödeme ekranı çıkıyor.

aklıma bir tek bu oyunların ps plus extra'dan çıkarılmış oldukları geliyor. iyi de oyun ps plus extra'dan çıkarılınca benim alıp kütüphaneme eklediğim, hatta cihaza indirip oynamaya başladığım oyunu oynama hakkım gidiyor mu lan? üyeliğim bitse eyvallah da, üyelik devam ederken de oyunu oynama hakkımı kayıp mı ediyorum?

oyunu listede görmememin, açıp oynayamamamın başka bir sebebi varsa öğrenmek isterim, hatta mümkünse oynamak isterim.

edit: i.imgur.com

niye kilit işareti var, niye indirme butonu aktif değil?

 
bu ay başında verilenlerde gitmemesi gerekiyor sen üye olduğun sürece eğer kütüphane eklediysen sürekli durur ama ama ay ortasında eklenenler oyunlar listeden kalkarsa onlara ulaşamıyorsun.


  • clones  (02.09.23 01:03:54) 
taa nisan ayında konsolu ilk aldığımda üyelik alıp eklediğim oyunlar bunlar. aha (git: 1554682) (git: 1555235) şurada da konsolu alır almaz ne oynayayım diye sorup tavsiye almışım arkadaşlardan. yani hevesle alıp oynamaya başladığım ilerlediğim oyun listeden kalktı diye oynama hakkım kayıp mı oluyor anlamadım.

ps plus üyesi olduğum için bedavaya değil de indirimli olarak aldığım oyunun indirimi bitince de mi yok olacak, vay efendim sen indirimli almışın, artık indirimli değil, o zaman aradaki farkı öde mi diyecek?

nerede oyunlarım?

edit: i.imgur.com

niye kilit işareti var, niye indirme butonu aktif değil?
  • kibritsuyu  (02.09.23 01:14:54 ~ 01:33:40) 
evet oyunlar siliniyor. ps plus extra kapsaminda gelen oyunlar extra kapsamindan cikinca kutuphanede olmasinin bir onemi yok. eskiden boyle degildi ama yeni bir degisiklikle bu yola gittiler diye biliyorum. ben de reddit'te okudum net bilgi degil.


  • antikadimag  (02.09.23 01:55:01) 
Hani başından beri kural böyleyse eyvallah da ben üye olduktan sonra değiştiyse bu beni ilgilendirmez ki. Ben bu parayı verip yıllık olarak üyelik satın almışsam, aldığım tarihteki kural neyse onu bir yıl boyunca bana sağlamak zorunda değil mi? O zaman ne bok anladım ben yıllık üyelikten?


  • kibritsuyu  (02.09.23 02:20:51) 
Disney plusa da yillik abone olabiliyosun bu iceriklerden bagimsiz bir sey icerik gelir gider.

Kaldi ki icerik gidecegi zaman bilgi veriyorlar makul bir sure oncesinde ve yeni icerikler de geliyor surekli
  • floydian  (02.09.23 10:06:27) 
PS i bilmiyorum da xbox da bunun mantığı buydu zaten ya ne olacaktı? Ben uzun süredir xbox game pass kullanıyorum bazı oyunlar uzun duruyor, bazıları kısa duruyor.

Amaç 100-200 tane oyunluk bir havuz var diyelim, abone olan kişilerin sıkılmadan istediği türde oyun oynaması. Ve bir oyuna 1000tl vermektense o parayı yıllık vererek bir oyun parasına yüzlercesine erişebilir olması. Kullancının da sevdiği bir oyun olursa da oradan kalktıktan sonra satın alıp oyuna devam etmesi. Kimi yapımcı oraya oyunlarını tanıtım amaçlı koyuyor, kimisi satış azalınca bari orayla anlaşayım bir gelir gelir diyor.

Belli bir alt limiti vardı diye biliyorum ama oyunların orada durma süresinin. Eğer vaktiniz varsa o alt limite kadar oyunu oynayıp bitirebilirsiniz.

Bazı seçili oyunlara da erişim hep vardır. Mesela xbox da forza ya, halo ya hep erişebilirsiniz veya gears of war a. PS de de kalıcılar olabilir.

Yani adamlar hem yıl içerisinde sürekli değişen kütüphane ile size binlerce liralık oyun tanımlayacak, hem de onları tanımladılar diye sizde kalıcı mı olacaktı? Fiyatlarını bir toplayın bakalım o oyunların, ödemeye ömrümüz yetmez. Her ay 100 lira vererek kim niye size o kadar oyunu kalıcı olarak versin.

Ama diyorsanız ki belli bir oyun gurubu ben alırken bana sabit kalacak dendi, şimdi kaldırmışlar.. o zaman ayıp etmişler. buradan bir şey yapmak zor ama birileri hak talep edebilirse düzelir belki. Ya da anlaşma gereği altta küçük bir yazı ibaresi konumlandırmış olabilirler. "Firma kampanyalar ile ilgili değişiklik yapma hakkını saklı tutar".

Yani kullanıcı alışkanlığı oradaki oyunların sabit durması ve bunun böyle yayılması onun resmi olarak öyle olacağı anlamına gelmiyor olabilir.
  • ananiyimioguz  (02.09.23 11:36:22) 
ben playstation acemisiyim. konsolu ilk aldığımda burada sordum, arkadaşlar şu şekilde cevap verdiler (git: 1554682).

"oyunu kütüphanene eklediğinde ya da playstation'a indirdiğinde plus üyeliğin devam ettiği sürece oynayabiliyorsun.ben 2 yıllık abone oldum ve geciktirmeden bir yıl daha alsam mı diye düşünüyorum, zira yıllık 400 tl şu an ülke şartlarında gayet makul. steam'de olduğu gibi büyük zam gelebilir diye düşünüyorum."

"Playstation plus extra üyeliği büyük bir oyun kütüphanesine erişim sağlıyor.bu kütüphaneye oyunlar geçici bir süre için ekleniyor ve üye olduğunuz sürece serbest."

yani dedi ki arkadaşlar; evet bir sürü oyuna erişim izni veriyor, oradaki oyunlardan istediğini kütüphanene ekliyorsun, ÜYELİĞİN DEVAM ETTİĞİ SÜRECE DE OYNUYORSUN". yani ben buradan şunu anlıyorum. oyun listeden kalksa da, benim üyeliğim devam ettikçe VE BEN O OYUNU KÜTÜPHANEME EKLEMİŞSEM oynamaya devam edebiliyorum. üyeliğim sona erdiği zaman erişim hakkımı kaybediyorum. oyun listeden kalkınca benim de erişimim kesiliyor gibi anlamadım ben bu söyleneni. ya arkadaşlar yanlış bilgi verdi, ya bunlar kuralı değiştirdi.

bu disney örneği gibi değil. henüz hiç kütüphaneme eklemediğim, indirmediğim bir oyun listeden kalktı diye, "ben üye olduğumda bu oyun vardı, nasıl olur da kaldırırlar" demiyorum. zamanında ilgimi çekmemiş, almamışım, indirmemişim, o da listeden kalkmış, geçmiş olsun. orada bir sıkıntı yok.

yani bu durumu disney'e benzeteceksek; izlediğim film listeden kalkınca disney görevlilerinin gelip izlediğim filmi beynimden silmeleri lazım. sen bunu izlemişsin ama artık listede yok, senin bu filmi izlememiş olman lazım diye. durum bu.

ya da bir alana bir bedava kampanyasından yararlanıp bir kitap fiyatına iki tane kitap aldım, kampanya bitince kitapçıdan gelip ikinci kitabı geri alıyorlar. böyle bir durum benim bahsettiğim.
  • kibritsuyu  (02.09.23 12:03:01) 
Yok kural değişmedi hep böyleydi sanırım sen yanlış anlamışsın. önceki sorundaki cevaba baktım da ay başında verilen oyunlar için geçerli olduğunu söylemiş ve ay sonrasında eklenen oyunların geçici olduğunu belirtmiş bir kullanıcı. Yani işin özeti sen indirsen bile eğer listeden kalkarsa oynayamazsın ama ay başında verilenleri kütüphanene eklediğin sürece üyelik boyunca hep sende kalır. Hep böyleydi sonradan değişen bir şey olmadı.


  • clones  (02.09.23 15:41:06) 
PS Essential (eski adıyla ps plus): aylık oyunlar başlığıyla verilen iki veya üç oyun bir kere kütüphaneye ekleyince üyelik boyunca hep erişiliyor.
PS extra: Netflix veya diğer stream platformları gibi oyunlar belirli bir süre katalogda duruyor. Süresi biten çıkabiliyor. Başka oyunlar ekleniyor. Katalogda ne varsa o.
Nasıl ki aa ben o diziyi bitirmemiştim, niye kaldırdınız diyemiyorsak bunda da aynı mantık.
  • unalub  (02.09.23 20:07:00) 
evet demek ki ben yanlış anlamışım. e seveyim ben böyle işi o zaman. ben de nasıl olsa oyunlar artık benim diye geniş geniş oynuyorum. uncharted 4 hırsızlar mirası koleksiyonu'nu falan indirdim kafama estikçe oynuyorum. boş oturan adam değiliz ki her gün saatlerce oynayalım. iki gün sonra listeden kalkınca ya onca emek boşa gidecek, ya da buyurdukları ücreti verip devam edeceğiz demek ki. bedava koko verip alıştırdıktan sonra müptela eden torbacılar gibi.

ama yıllık 400 liraya onca oyunun sürekli benim olacağını düşünmem de kerizlik tabii. oyunun normal fiyatı 800 lira, ben yıllık 400 liraya ekstra bir şey ödemeden bunun gibi bir sürü oyun alıp en az 1 yıl oynayacağım? acemiliğime gelmiş demek ki. ps plus yalan oldu gibi. markette indirim kovalamaya devam.
  • kibritsuyu  (02.09.23 22:50:54 ~ 22:52:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.