[]

Savcının işlemleri hızlandırmasının bir yolu yok mu?

Kat maliklerine dava açacağız. Avukatımız Tapuya gitmiş. Tapuda savcılığa başvurmanız gerekiyor demiş. Avukat başvuruyu yaptı ama ne kadar sürede cevap gelir o da bilmiyormuş. Durumun aciliyetini belirtsek de Savcılık işlemleri hızlandırmaz mı? Yöneticiden istese anında bulurlar.




 
kat maliklerine ne için dava açacaksınız ve neden tapuya gittiniz? tapudan istediğiniz bilgi, evrak vs nedir? biraz daha bilgi verebilirseniz belki yardımcı olan çıkar.


  • MtKrt  (01.09.23 22:41:06) 
Kat maliklerinin isimlerini istedik. Evimi apartmanın ortak giderinin tıkanması sonucu su basıyor. Hattın geçtiği daire sahibi orasının yapılmasına yanaşmadığından ben yine bu sorunu yaşayacağım. Yani benim 6 ay Savcılığı, 3 yılda mahkemeyi bekleme gibi bir lüksüm yok ama hukuk sistemi sağ olun. Bekliyorum.

Tespit davası açtık, karar lehime yazıldı ama hala yaptırmak istemiyorlar. Bu durumda benim dairem yine zarar görecek. Yöneticiye vs sorun demeyin. Vermiyor.
  • Kahvedesu  (01.09.23 22:44:32 ~ 22:45:41) 
geçmiş olsun.
tapudan kat malikleri listesi alacaksınız. eskiden isteyince direkt veriyorlardı ancak 1 senedir yok kvkk yok müdür tripleri yüzünden biz de almakta zorlanıyoruz.hatta yönetici şirket olarak da istediğimizde verilmiyor. kat maliki, webtapu üzerinden başvuru yapınca veriyorlar ama onda da pürüz çıkarabilirler. yapmanız gereken webtapu üzerinden kat maliki listesi için başvuru yapmanız.

ayrıca, evinizin sigortası var mıydı? sigorta burada büyük sorun çözücü. karşı taraf yanaşmasa bile, sigorta sizin hasarınızı yapar, karşı taraftan -onların sigorta şirketiyle iletişime geçerek- bu gideri alır. sigortaları yoksa da ödemek zorundalar tabii. sorun tekrarlar, sigorta yapar ve parasını ister, olmazsa da dava yoluyla alır.

bu tür durumlarda, tatlı dille durumu anlatıp sorunu çözmeye çalışmak en mantıklısı ama bizde maalesef bunu anlamak veya anlamaya çalışmak yok, mentalitemiz avrupalılara göre çok kötü.

şimdiden bol şans.
  • MtKrt  (01.09.23 23:05:10) 
Hocam tatlıdilden anlasalar bu bakar avukat+mahkeme masrafı yapar mıyım? Sigortam da var amacım tekrar yaşanmasını önlemek. Ama yapılmazsa tekrar olacak. Avukatım gitti tapuya vermemişler. Savcılıktan istemelisiniz demişler.


  • Kahvedesu  (01.09.23 23:49:26) 
Aciliyetine savcıyı/ hakimi inandırmak için avukatınızı sıkıştırmanız işe yarar gibime geliyor. Denkleminizde, şu anda, -varsa- en zayıf halka, avukatınız gibi gözüküyon.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (02.09.23 09:55:34) 
Onunla ne ilgisi var anlamadım. Onun elinde olan bir durum mu? Bilmediğimden soruyorum. Durumun aciliyetinin farkında çünkü evi her an su basabilir sorunu biliyor.


  • Kahvedesu  (02.09.23 12:01:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.