[]

Kiosk a video render ederken tek kare boyutlandırma sorunu yaşıyorum

Selamlar, bugün ilk kez after effects te kiosk digital sign için video eksportladım. boyutlandırma kısmında müşterinin istediği boyut; 1080*1527

bu şekilde composition u oluşturdum ve çıkış alıp müşteriye gönderdim. ama after effects render i 1080*1526 ya dönüştürmüş. daha sonra 1080*1528 çıkış alayım dedim, belki bir piksel düşürür diye ama bunu aynı bu şekilde çıkış verdi. forumlarda araştırınca mp4(h264) ün tek kareli boyutlandırmalara izin vermediğini farkettim. hanbrake de convert etmeye çalıştım olmadı. kiosk un sitesinde .mov uzantı kabul edildiği söyleniyor ama mutlaka h264 uzantılı olmalıymış. after da .mov seçeneği var ama codec olarak h264 seçeneği bulunmuyor.

sonuç olarak bu işi nasıl yapabileceğimi bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. benim bir şekilde ya afterdan 1080*1527 çıkış alabilmem lazım ya da 1080*1528 i convert edebileceğim bir yönteme ihtiyacım var, teşekürler

 
h264 mov isteyenler ne istediğini biliyor mu emin değilim ben. Bir dönem bu vardı ama problem yarattığı için çoğu yazılımdan kaldırıldı. Mesela DaVinci Resolve böyle çıktı alabiliyor ama renkler değişiyordu en son denediğimde.

Sonuçta codec h264 olduğu için, ben illa mov isteyenlere .mp4'ü silip .mov yapıp gönderiyordum ve hiçbir olumsuz dönüş yaşamadım. Ki reddit'te oku bak, böyle yapan çok var çünkü mov containerında h264 garip bişey.

1527 piksel olayı da... eğer codec buna izin vermiyorsa yapabileceğin bir şey yok ki. Ekranı yapan bunu bilmiyormuş demek ki, yazılım donanım uyumsuzluğu. Madem öyle illa 1:1 piksel gerekiyorsa jpeg sequence gibi bişeyi gösterme yoluna gidebilirler veya 2x çözünürlüklü video alıp onu downscale edip gösterse?
  • nhk ni youkosu  (31.08.23 17:50:23) 
@nhk ni youkosu

kioskun sitesinde kabul ettiğini söylediği formatlar;

Supported formats
Video
.mp4
.m4v
.mov, encoded with H264

mov(h264) olsa bile tek sayılı piksel problemi belli ki orada da yaşanacak. kioska mail atıp senin dediğin gibi upscale downscale ya da fit the screen gibi bir seçeneğin olup olmadığını sordum yazılımında. bakalım dönüş belkiyorum.
  • durbakalim  (31.08.23 18:15:58) 
@nhk ni youkosu

teşekürler yanıt için bu arada.)
  • durbakalim  (31.08.23 18:18:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.