[]

Yuurtdışından Türk banka hesaplarına erişim

Uzunca bir süre Kanada'da kalacağız. Türkiye'deki banka hesaplarımı en kolay nasıl kontrol edebilir ve işlem yapabilirim? Sonuçta Tr'de kullandığım tanımlı telefonu orada farklı bir numara ile kullanıyor olacağım. Belki yeni cihaz almış olacağım. Oraya gittiğim zaman telefon yetkisi olmadığı için ve Tr'ye bizzat dönüp yeni numaramı ya da cihazımı yetkilendiremeyeceğim için erişimsiz kalır mıyım? Bir arkadaşım evini satmıştı uzaktayken. Ancak parasına müdahale edemediğinden bahsetmişti. Yurtdışında yaşayan arkadaşlar bu işleri nasıl çözüyorsunuz?




 
Hic bahsettiginiz gibi sorunlar olmuyor. En basiti burada cift simkartli bir telefon alin. Takin hattinizi, oraya gidince de o telefona ikinci hatti takin oldu bitti. Kac yildir benzer sekilde yapiyorum, tr hattim hep acik telefonumda, hicbir sikinti yasamadim banka islemlerinde. Bir de skype hesabi acin, kendi telefon numaranizi tanimlayin, turkiyedeki banka call centerlarini ararken de numaraniz cikar, oldu bitti.
Her ay Tr kredi kartlarimi, uzaktan para transferlerimi 2-3 bankayla duzenli olarak kullaniyorum bu arada, tek seferlik bir ornek degil.

  • quaker  (31.08.23 11:58:23 ~ 11:59:23) 
Cogu zaman telefon numarasina gerek bile olmuyor, her sey bankanin app'i ustunden halloluyor. Gerekirse de app'ten isleme onay ya da tek seferlik sifre ilsmeleri gerceklesiyor.

Sadece gitmeden her seyi SMS olmadan yapabilecek hale getirin, cunku bunun icin bazen son bir SMS onayi isteyebiliyor.

Olur da SMS gerekirse de dunyanin sonu degil, Turk kartinizi orada bir telefona taktiginizda SMS'leri alirsiniz. Yeter ki hattiniz iptal olmus olmasin.
  • sertac akin  (31.08.23 12:14:01) 
Yurtdışında TR telefon numaramı ve TR telefonumu (eski cihazımı) kullanıyorum. Sürekli uçuş modunda ancak wifi olan her yerde yada diğer lokal hattımdan paylaşımla Turkcell Wifi şebekesine bağlanıyor. Böylece hem smsler geliyor hemde arama yapıp alabiliyorum roaming ücreti ödemeden.

Türkiye'deki paketimi Turkcell'deki yıllık bol dakika ve internet veren pakete çevirdim, böylece ay sonunda kullanmadığım internet ve dakika kaybolmuyor, izne geldiğimde aylık epey fazla internetim olmuş oluyor.

Eğer ikinci telefon kullanmak istemezsen Türkiye'de sim kartını e-sim'e çevirerek bunu taşındığın ülkedeki telefonuna tanımlayabilirsin. Akbank ve Garanti mobil şubesinde sim veya telefon değişikliğinde TC kimlik kartını iphoneda nfc ile okutma yaparak açılabiliyor. Diğer bankalarda da vardır muhtemelen.
  • Northern Mariner  (31.08.23 12:59:04 ~ 13:21:59) 
"Sonuçta Tr'de kullandığım tanımlı telefonu orada farklı bir numara ile kullanıyor olacağım. Belki yeni cihaz almış olacağım. Oraya gittiğim zaman telefon yetkisi olmadığı için ve Tr'ye bizzat dönüp yeni numaramı ya da cihazımı yetkilendiremeyeceğim için erişimsiz kalır mıyım?"

Evet kalirsin. Ben yeni telefon almadim ama mesela is bankasi uygulamasi guncelleniyor, bazen kendi kendine yetkiyi iptal ediyor. Bu durumda aktivasyon icin yeni sms yollayacak hattina. Boyle bir durum oldugunda turk hattimi takiyorum telefona sms almak icin birkac dakikaligina.
  • hot potato  (31.08.23 16:55:21 ~ 16:55:47) 
Sadece SMS almak icin akilli olmayan telefon goturun. Bazi islemlerde SMS isteyebiyor


  • kaset  (31.08.23 23:50:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.