[]

Akıllı Saat Cahilinden bir soru

Arkadaşlar Merhaba
Akıllı Saatlerden pek hiç anlamıyorum ve kullanmadım, o nedenle size birkaç sorum var. Sorular çok salakça ve basit gelebilir, kusuruma bakmayın :)

- Klasik tipli akıllı saatlerde, ben ekran arka planını istediğim gibi değiştirerek, kıyafetim ile uygun hale getirsem, ve ekran ışık ayarını kısarak hep açık tutabilir miyim? Böyle bir durumda, ne kadar şarjı gider?

- Akıllı saati alma amacım, bluethoot kulaklığım, cep telefonum ile entegre ederek, gelen aramaları görüp cevaplama, koşu ve yürüyüşlerde müzik GPS gibi aktiviteler..tavsiye edeceğiniz bir marka var mıdır? Telefonum Android; samsung s23+

Çok teşekkürler.

 
1) Söylediğiniz özelliğin adı "always-on display". bazı saatlerde bu özellik varken bazılarında yok. bu özellik açıkken ekranda ne görüneceği de her saat için aynı değil, bazı saatlerde yalnızca analog bir saat görünümü sürekli açık kalırken bazılarında özelleştirilebiliyor. yani öyle kendinizin ekranı sınırsızca açık tutabileceğiniz bir özellik yok, ekran açık kalma süreleri sınırlı. always-on display olan saatlerde sürekli açık ekran özelliği var ama söylediğim gibi ekranda görünecek şey o saate özel olarak değişebilir. gidecek şarj da saate bağlı olarak değişir. o saati kullanananların yorumlarına, videolarına, saatin teknik özelliklerine vs bakabilirsiniz.

2) Huawei, Samsung ve Apple harici sizi kesmeyebilir, paranız varsa bunlara bakabilirsiniz. Ben mesela pek param olmadığı için geçen yıl 600 liraya Aliexpress'ten Apple Watch 7 görünümlü bir saat almıştım. Arama yapma, cevaplama, kulaklıkla entegre şekilde müziği değiştirme vs vardı ama GPS'i yoktu, telefondan çekiyordu veriyi.
  • psipsipsi  (30.08.23 16:00:08) 
Telefonunuz Samsungsa Samsung alın bence. Ben de kullanıyorum, memnunum. Kötü tarafı muadillerine göre pil ömrü daha az.

Saydıklarınız dışında telefondan uzaklaşınca titremesi, sabah alarmı saatten kapatmak, telefon kaybolunca saatten alarmı çaldırabilmeniz (sessizde de olsa çalıyor) gibi şeyler de var. Always on display var evet ama renkler gidiyor, siyah beyaz alternatif bir görünüm çıkıyor ekranda.
  • akhenaten  (30.08.23 16:04:20) 
İlk dediğinizi always on display ile yalnızca apple yapıyor henüz sanıyorum tazeleme hızını çok düşürerek.

Diğer cihazlarda aod genelde oled ekranların yalnızca belli bir kısmı çalıştırma özelliğinden faydalanılarak siyah beyaz minik saat gösterme şeklinde oluyor. (Gördüğüm kadarıyla bütün cihazlardan haberim yok tabii)

Dediğiniz diğer özellikler de çoğunda var. Redmiwatch 3 var bende fiyatı (günümüze diğer ürünlere göre) makul. Kendi gps'i var telefonu bırakıp spora gittiğinizde lokasyon track ediyor, çağrı cevaplayıp saat üzerinden konuşturabiliyor (bu low end ürünlerin çoğunda yok) müzik kontrolü, bildirim, çağrı görme vs zaten pebble'dan beri olan şeyler.

güvendiğiniz bir alışveriş sitesinde xiaomi, redmi, amazfit, garmin, samsung arasından özelliklerine bakarak bir şey alsanız üzülme ihtimaliniz düşük.
  • hedep  (30.08.23 18:07:08) 
Always on ıstersen e-paper teknolojili bir şeyler alırsan, rahatça açık kalır


  • conta  (30.08.23 23:15:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.