[]

Aracımın üstüne tahta düştü, değer kaybı.

Merhabalar,

Aracım park halindeyken zemin kattaki komşunun balkonundan araca tahta düştü bagaj kapağı üzerinde ve tavanda bir kaç noktada göçük oluştu.

Birkaç göçükçüyle görüştüm 10-12 bin lira göçük onarma ve ayrıyeten bagaj kapağındaki boya çatlağını halledeceklerini söylediler, tahtayı düşürenler tamirat masrafını karşılayacak ancak değer kaybı olmaz, bu yüzden ödemek istemeyiz diyorlar. Ancak malumunuz araçta tavan önemli ve ülke üçkağıtçı dolu olduğu için yarın bir gün aracı satmak istediğimde sorun yaşayacağımı düşünüyorum. Göçüklere ilişkin fotoğraf ekliyorum, şoför üstü yerdeki göçük, güneşe çıkarınca kendine geldi fakat 3 yerde nokta şeklinde ve 2 çizgi halinde göçük var. sizler ne derseniz, aracı yaptırmalı mı?

hizliresim.com

 
Göçük düzeltme işleminde değer kaybı olmaz doğru söylüyorlar. Fakat boyada çatlama varsa maalesef değer kaybı oluşur. çatlak boyayı onarmak için zımparalama, macun ve lokal boya işlemi yapılacak.

haaa göçük düzeltme işlemi için 12 bin TL çok geldi bana. farklı semtteki bir kaç yerden daha teklif alsanız iyi olacak.


Dilerseniz sigorta firmasına bildireyim onlar ilgilensin derseniz değer kaybının allahı'nı görürler :)
  • janavarorion  (30.08.23 14:16:55) 
@janavarorion kaskom olmadığı bilgisine sahipler, bir de sigorta şirketleri ancak trafik kazası varsa değer kaybı olayına giriyorlar ne yazık ki.


  • o sopa bi gun elimize gecmez mi  (30.08.23 14:19:05) 
Daha önce ben de i20 için göçük düzeltme işlemi yaptırdım. Ama Bu denli fiyatlar ödememiştim. Boya da oluşan çatlağı yakından görmek lazım. Bir de bazen kaportada katlanma olduğu için gözük düzeltme işleminde boya çatlayabiliyor. bu duruma göre lokal boya işlemini gerektirebiliyor (zımpara,macun,boya,pasta/cila)

benzer durumda benim ön kaputta olmuştu. kılcal bir çatlak olduğu için ince bir epoksi ve rötuş boyası yapılmıştı. işlemi aşamalarını göremedim. ama neredeyse yakından bakılmadığı sürece belli olmuyordu. eğer öyle bir işlem yapılacaksa bence de değer kaybını konuşmazdım.


şuan 2012 hyundai i20 ler 500 bin civarı. 12 senelik araç için de bahsedilen hasar nazarlık olsun der geçebilirsiniz. ilerde satacaksanız da alacak kişi 12 yıllık araçta ona dikkat etmez. yeterki işlem düzgün yapılsın .
  • janavarorion  (30.08.23 14:32:08 ~ 14:38:53) 
12 bin TL göçük düzeltme işlemi olmaz hocam, baska yerlere de sor. Ki güneşe çıkınca kendine gelen göçükten bahsediyorsun:)


  • primetime  (30.08.23 15:24:38) 
@primetime kdv dahil bu fiyat, bu miktarı ben ödemeyeceğim.


  • o sopa bi gun elimize gecmez mi  (30.08.23 16:33:03) 
Valla ne guzel komsulariniz var :) benim park halindeki araca carpip kapiyi icine gocertti, israrla ben yapmadim diyor.

Ben olsam parayi alip bu sekilde satardim.
  • brkylmz  (30.08.23 17:22:42) 
Ben hayatımda hiç bir göçükçünün fatura veya fiş kestiğini görmedim. Hatta kredi kartı bile geçmez. Çok enteresan.


2-3 farklı mühitte yere sorun. Aynı muhittekiler anlaşmışlardır fiyat konusunda. Hemen hemen aynı fiyatı verirler. O yüzden farklı mevkii de bir yere sorun. 12 bin TL yi nakit alın. Daha uygun yere siz yaptırın. Aradaki farkı da çatır çatır yiyin
  • janavarorion  (30.08.23 23:34:55 ~ 31.08.23 09:17:08) 
10 12 bin göçük için nasıl bir para ben çözemedim? autoking tarzı bir yer mi? siz 12bini alın yaptırıp yaptırmamak size kalır.


  • mikahakkinen  (31.08.23 10:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.