[]

Seçime doğru yatırım stratejisi ve endeks tahmini

Merhaba,

Borsa işlemlerinden pek anlamadığım için seçimden beridir yoğunlukta altında kaldım maalesef, endeks hızlı ve çok gitti , bugünden sonra altın bozup borsaya aktarmak ne kadar mantıklı olur , seçime kadar olağan şartlarda endeks nereye kadar gelebilir ?

Sormamın bir sebebi de , Fed faiz attırımlarını sonlandırırsa bu sefer altın onstan dolayı yukarı gidecek yani bu kadar bekleme sonucu tam kar almadanda sarı kızdan çıkmış olmak istemiyorum.

Geçte olsa seçime kadar olan süreçte doğru bir yatırım stratejisi belirlemek istiyorum , siz olsanız naslı bir yol seçerdiniz.

Mevcut düşüncem,

Altınları bozup seçime yakın tarihlere kadar %80 sepet oranında borsada veya yatırım fonlarında kalmak.
Seçime doğru borsa gevşediğinde bu sefer borsadan çıkıp sepette altın oranını %80 yapmak.

Şimdiden teşekkürler.

 
Kimse net bir şey söyleyemez ki, çalıştığınız bankaların ya da aracı kurumların raporlarını takip edebilirsiniz ilk olarak.

FED'in faizleri bir kere daha artıracağı beklentisi yükseldi powell'in son konuşmasından sonra, şu an herkes bugün ve yarın açıklanacak olan abd yurtiçi hasıla ve iş istatistiklerini bekliyor.

Türkiyede de durum arada şu anda. MB kredileri kısıyor, mevduat faizlerinin aşamalı artacağı bekleniyor ama hala tatmin edici gelmediği düşünülüyor haliyle kredi çekip parayı kullanamayan ve faiz oranlarını da yetersiz bulan herkes borsaya yöneldi, kkm'deki zorlaştırma da hızlandırdı sanırım bunu haliyle herkes borsa konuşuyor, balon riski de söz konusu böyle durumlarda.

Tamamen size kalmış yani.
  • akhenaten  (30.08.23 08:33:42 ~ 08:37:20) 
Borsada fırsatlar bitmez. Ama endeks böyle güzel yükselirken bile borsaya girmediyseniz normal zamanda fırsatları degerlendirebileceginizi sanmıyorum. Siz fon ve altında kalın daha rahat olursunuz


  • deer hunter  (30.08.23 09:53:46) 
Ülkede bırak 6 ay sonrası 6 saat sonrası bile öngörülemiyor, içinde bulunduğumuz dönemde benim kendi planım şöyle:

1. Sabit bir gelir garanti olsun
2. Varlığı sepet yapıp tek bir enstrümanda kalmamak
3. Borçları azaltmak (6 ay önceki TL ne kadar borçlanırsan iyidir strateji bitti muhtemelen faizler hızla yükselecek gibi)
4. Harcamaları olabildiğince kısmak, Temel ihtiyaçlar dışındaki alımları durdurmak
5. Eğer çocuğunuz varsa eğitim giderleri için şimdiden bir bütçe ayırmak.

Ben şimdilik bu sisteme geçtim, önümüzdeki günlerde neler olur bilinmez ama bu sene kış çok sert geçecek gibi (ekonomik açıdan)
  • solo  (30.08.23 12:35:34) 
Borsada hisse senedi almakla bir şirketin hissesini satın alıyorsun. Şirketin değeri diğer tüm kıstasları gözardı etsek enflasyon nispetinde artacaktır. Dolayısıyla borsa, uzun vadede paranızın değerini enflasyona karşı korumak için iyi bir yöntem.
Ancak şu an borsadaki yükselişi, bir dönem coinlerin, başka bir dönem yine borsada Sasa ve Hektaşın yükselmesine benzetiyorum. Bilinçsiz yatırımcı 'Aaa Yükseliyor.' deyip alıyor. Onlar aldıkça yükseliyor. Yükseldikçe yeni yatırımcı alıyor. Bu ilk Coinlerde olduğu gibi ilk panik satışa kadar devam eder ve o tarihte elinde kağıt olanlar büyük zarar eder.
Ya da yabancı yatırımcıya güven telkin edilir ve yabancı yatırımcı gelmesiyle Borsa yükselmeye devam eder.
Bekleyip göreceğiz.
  • Tina  (30.08.23 12:48:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.