[]

Bodyci abilerime bi kaç soru

6 aydır evde kendim spor + diyet yapıyorum. Göbek eridi. Kollar bi tık kalınlaştı. Şimdi salona yazıldım + creatin aldım. İkisine de daha başlamadım. Pazartesi başlayacam 2sine de. Salonda hoca falan yok. Ama bi sürü makine var. Kendim bir program oluşturmalıyım. Push pull legs saçma geliyor. Ben evde aynı rutine devam edip salonda da sadece lat pul Down, karın kası makinesi, ters mekik ve shoulder press makinesi düşünüyorum. Yani evde yine halterle her gün aynı 7 hareketi yapıp, salona da sadece bu 4 hareket için haftada 2-3 gitmeyi düşünüyorum. Bir programa uymak onu takip etmektense bir rutin oluşturup ne yapacam diye düşünmeden hep aynı hareketleri kilo artırarak yapmak daha kolayıma geliyor. Soru olarak böyle yapma şöyle yap diyeceğiniz ne olabilir?




 
Bir programa uymak= 30 milyon yıldır bu işi yapan adamların yazdığı programı yapmak

Kendi rutini= 6 aylık deneyim ile oluşturulacak program

Yaklaşık 13 yıldır spor 11 yıldır güç antrenmanı yapiyorum. Daha bir kere kendime program yazayım demedim. Hayatımda 6 aylık deneyimle kendine program yazan birinin de düzgün program yazdığını görmedim.

Push pull legs saçma geliyorsa diyecek bir şey yok. Bu işin profesörü olan adamların programları saçma demek oluyor bu.

Kendin program yapma, git düzgün adamların programlarini yap. Benim önerim bu.

Açık konusayim; sadece söylediğin 4 hareket için salona gitmek hayatımda duyduğum en saçma seylerden. En son karin kasi ve shoulder press makinesine ne zaman dokundum bilmiyorum. Shoulder press makine omuz sakatliginda kullandım onun dışında 11 yılda belki 2 kere yapmışımdir makinede.

Neyse kendin bilirsin tabi benim önerilerim bu kadar.

Creatine iyidir.
  • logisticsmanager  (29.08.23 20:34:56 ~ 20:35:26) 
oyle bir sacmaligin yerine:

overhead press
bench press
lat. pulldown
barbell row
squat
deadlift

hareketlerini rasgele yapsan daha cok randiman alirsin.
  • alperz  (29.08.23 20:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.