[]

Diva Yorgun şarkısında nasıl bir sound kullanılıyor?

Merhaba. Mabel Matiz'in bestesi, Melike Şahin'in seslendirdiği Diva Yorgun şarkısında hangi enstrümanlar kullanıldığını merak ediyorum. Synthesizerlar var ama nası synthesizer bunlar, adları ne diye geçiyor merak ediyorum. pyschodelic mi, retro mu tam olarak nasıl tanımlanır?




 
kıt kanaat müzik ve prodüksiyon bilgimle cevap vereyim. bu tür synth pop olarak geçer. söylediğiniz gibi synthesizer kullanılıyor. genellikle daha analog sesler elde etmek için analog synthesizerlar kullanılır. prodüksiyon aşamasında nasıl bir kayıt ve mix yapılmış bilemiyorum ama bunu sağlayan çeşitli vstler mevcuttur.

fiziki olarak da eski tip keyboard ve synthesizerlara ihtiyaç duyulur. zaten şarkıda 3-4 synth sesi baskın olarak duyuluyor. umarım yanlış bilgi ve yönlendirme yapmamışımdır.
  • sgly  (30.08.23 01:01:14) 
www.youtube.com buradan yürü.

daha çok yardım lazımsa yaz.
  • alperz  (30.08.23 07:01:26) 
(bkz: Sabi Saltiel)

sertap erener, mabel matiz, melike şahin'in nasır'ının ve bir çok şarkının soundunu yapan berklee mezunu bi adam. iletişime geçin, döner belki :)
  • brkylmz  (30.08.23 12:37:22 ~ 12:38:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.