[]

Dürbün vs Binocular

Selamlar

Keşif ve gözlem amaçlı kaliteli bir dürbün almak istiyordum ancak binocular(tekli dürbün?) de dikkatimi çekti. Bu ikisi arasındaki kullanım açısından ne gibi farklar var, tavsiyeniz ne olurdu?

7/24 yanımda taşıyacağım, dolayısıyla boyut ve mobilite önemli. Aynı zamanda da kaliteli bir ürün satın almak istiyorum. Bu şartlar altında değerlendirin lütfen.

 
Binocular ikili dürbün demek zaten. Bi- iki/çift demek latince. Monocular tekli dürbün oluyor.


  • nundu  (29.08.23 12:57:46) 
@nundu
Ne anlama geldiklerini biliyorum. Daha önce deneyimlemiş olan varsa aralarındaki pratik kullanım farklılıklarını sormuştum. Binocular - Tekli Dürbün olarak yazmamın sebebi ise Türkçe'de "Dürbün" gibi bir karşılığına rastlayamamamdı.

  • burka  (29.08.23 15:48:43) 
İki gözlü dürbünler daha geniş açı görür, tek gözlü dürbünler daha dar bir açı görür. Tek gözlü dürbünle bakacağınız şeyi denk getirmeye uğraşırsınız, sabit şeyleri yakınlaştırmaya uygundur. Konu hareketli ise, kuş vs gözleyecekseniz tek gözlü dürbün işinizi görmez.


  • kibritsuyu  (29.08.23 16:21:02) 
@kibritsuyu

Peki ben hareketli, gözlemlenen sabit ise nasıldır? Mesela gemiden başka bir taşıtı, kara parçasını filan görmek için? Korsan dürbünleri gibi düşünelim?
  • burka  (29.08.23 16:42:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.