[]

Sanal kartla taksit

Başka bir ildeki evimiz için site yönetimi üzerinden yatak almamız lazım, kredi kartına taksit yaptırırız dedi ama kartın fotoğrafını çekip gönderirsiniz dedi ki çok saçma bir fikir olduğu için öyle yapacağıma peşin alırım dedim.

Peki sanal kart açıp onun bilgilerini göndersem, taksit yapabiliyor muyuz sanal kart üzerinden? Alışverişi yaptıktan sonra sanal kartı kapatabiliyor muyuz? Daha önce hep getir, Yemeksepeti gibi yerlerde tek çekim alışverişler için kullandım o yüzden çok hakim değilim.


 
Evet, taksitler asıl karta yansır her ay. Mail order yöntemi ile çekim yapacakları için istemişlerdir fotosunu.

Yeterli kadar limit tanımlayıp taksit yaptırabilirsiniz. Sonra da kartı internet ve mail order alışverişine kapatırsınız.
  • John Bloor  (29.08.23 10:34:57) 
Evet mail order dediler ama sonuçta kendi kartımın tüm bilgileri ellerinde olduğu sürede her türlü işlem yapabilirler, çoğu site 3d güvenlik mevzusunu saçma bir şekilde opsiyonel yapıyor.

O zaman direkt sanal kart üzerinden yapayım, teşekkürler
  • nundu  (29.08.23 10:37:22) 
Sanal kartta da benim anlamadığım şeyler var açıkçası. Örneğin bir yere normal kartınızla abone olup kartınızı kapatırsanız çekim yapılamadığı için üyelik yenilenmiyor ama yakın zamanda sanal kartla üye olup kartını kapatanların aboneliklerinin yenilendiğine dair şikayetler vardı.

En azından online aboneliklerde gözünüz tutmayan yerlere kart bilginizi vermek istemiyorsanız ya da gözünüz çok tutmasa da bazı programlardan ihtiyaca yönelik abonelikler alıyorsanız ve sanal kartla alayım sonra başım ağrımasın düşüncesi çok da işe yarıyor gibi görünmüyor.

Tek seferlik alışverişlerde durum farklıdır belki bilemiyorum. 3d secure de çok sembolik geliyor bana, gym üyeliğinde gözümün önünde onun bir taktiği var diyerek 3d secure'u bypass edebilmişti mesela kasadaki çalışan. Bu baya bir zaman önceydi gerçi, belki değişmiştir.
  • akhenaten  (29.08.23 10:57:56 ~ 11:01:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.