[]

İşsizlik Ödeneği İçin Başvurdum, 2 Ay Geçti, Hala Ödeme Yok

Selamlar,

Bu neden olabilir?

Bir tane kayıt açılmış, ama hiçbir ödeme kaydı (satırı) yok.

Kayıt tablosunun üzerinde "Türkiye İş Kurumu - Kayıt bulunamadı." uyarısı var.

Başvuru tarihim 21/06/2023. (Aslında işsiz kalma tarihim 9.3.2023. 3 ay gecikmeli başvurdum.) 3 hafta önce çalışmaya başladım.

Benzer sorunu yaşayan birçok kişi var görünüyor:
www.sikayetvar.com

Teşekkürler.

 
İşkur'a gidip sormanızı veya size atanmış olan görevliye ulaşıp öğrenmenizi öneririm.
Benim gerizekalı eski işyerim, özellikle belirtmiş olmama rağmen mesela SGK çıkış kodumu sisteme yanlış girdikleri için maaş bağlanmamıştı. Sonra SGK'dan düzelttiler ama sonra SGK, İşkur'daki kaydı düzeltmemişti, ben dilekçe verip düzeltilmesini talep etmiştim, süreç uzamıştı.
Bu arada maaş bağlanırsa, bağlanmayan günleri de bağlandıktan sonra birikmiş olarak alırsınız.
  • sirkelimon  (29.08.23 09:48:50) 
3 ay gecikmeli başvurdum diyorsunuz. 30 gün içinde başvurmanız gerekiyordu. Süreyi geçirdiğiniz için başvurunuz reddedilmiş olmasın.


  • elorelia  (29.08.23 12:47:36) 
işsizlik maaşı için işsiz kalındıktan sonraki 30 gün içinde başvurmanız gerekiyor
bu sebeple reddedilmiştir.

  • benaslinda  (29.08.23 13:12:13) 
elorelia, benaslında +1. ben ona dikkat etmemişim.


  • sirkelimon  (29.08.23 14:16:41) 
Hayır, yanlış biliyorsunuz. Doğrusu:

İÖ için ilk başvuru, iş sözleşmesinin sona erdiği tarihi izleyen günden başlayarak 30 gün içinde şahsen veya elektronik ortamda yapılır. herhangi bir nedenle geç başvurulmuş ise başvuruda gecikilen süre toplam hak sahipliği süresinden düşülerek kalan süre kadar İÖ hesaplanır. (SON 3 YIL PRİM YILINIZ 600 GÜN VE SON DÖRT AY 120 GÜN OLMALI )

Bu bilgi CİMER aracılığıyla TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MİLAS HİZMET MERKEZİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'den geldi.
  • pantepember  (29.08.23 19:32:35) 
Nedenini İŞKUR'u arayarak öğrendim. Daha sonra bu sayfaya ulaşan birine yardımcı olması amacyla yazıyorum:
İş sözleşmesinin deneme süresi içinde sonlandırıldığı ve çalışanın bu deneme sürecinde 120 günden az çalışmış olduğu durumlarda çalışan işsizlik ödeneğine hak kazanamıyormuş.

Kaynak: www.topo.av.tr
  • pantepember  (31.08.23 09:57:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.