[]

Lense giriş

Merhaba. Bir gözüm iyice bozuldu. Uzağı iyi göremiyorum. Lens kullanmak istiyorum.

Göz doktoruna lens istiyorum mu demem gerekiyor?

Lens fiyatları ne durumda? Bir lens kaç gün kullanılıyor? Enfeksiyon sık olan bir şey mi? Alışmak ne kadar sürüyor? Hep reçete yazdırmak gerekiyor mu? Tavsiye eder misiniz? Sağ olun.

 
Evet, "lens istiyorum" demelisin.
Fiyatlar için internete bakabilirsin.
Gece yatarken çıkarılan haftalık lens de var, bir ay gözünden çıkarıldığın lens de var diye biliyorum.
Enfeksiyon çok sık olmamakla beraber kişiye ve kullanıma göre değişecektir.
Alışmak kişiden kişiye değişir. Kimisi hiç alışamıyor, kimisi anında alışıyor.
Hep reçete yazdırmak gerekmiyor. İlk reçeteden sonra ilaç gibi yeniden alabiliyorsun.
Tavsiye de fazla subjektif. Doktora danışın ve bir deneyin derim.
  • prole  (29.08.23 07:35:36) 
günlük ve aylık lensler var ama aylığıda öyle taktım 1 ay sonra çıkarayım değil gün sonunda çıkarıyorsun sadece çöpe atmayıp temizleyip kabına koyuyorsun ben çıkarmıyorum diyenleri boşver hem riskli hem de nasıl rahat ederler anlamam çünkü belli bir saati geçince rahatsız ediyor.

enfeksiyon 1 kere oldum onda da benim suçum sular kesikti ellerimi düzgün temizleyemeden dokunmuştum umarım başına hiç gelmez geçene kadar günler işkence gibi geçmişti. el temizliğine dikkat edersen gözüne dokunmazsan olmaz senelerce kullandım sadece 1 kere oldu o da benim suçum.

alışmak sadece ilk bir kaç takmada korkabilirsin sonra pıt pıt sıradan olaymış gibi takıp çıkarabiliyorsun.

reçeteyi saklarsan aynı reçeteyle alırsın gözün ilerlemediği sürece hatta benim optikçi tanıdık sormuyor bile ehe.

tavsiye ederim ama artısı eksisi var artısı görünüm olarak daha yakışıyor bir de suratında bir şey olmaması kışın sıcak ortama girince buğulanacak cam olmaması vs eksisi klimalı ortamda veya pc başında kuruyabiliyor uzun saat takınca rahatsız edebiliyor gerçi damla vs var ama bir de işte temizliğine dikkat edeceksin yoksa eskiyi o zaman görürsün ehehe.
  • klakie  (29.08.23 08:31:09) 
Öncelikle geçmiş olsun. 20 küsür yıldır lens kullanan biri olarak size yardımcı olayım :)

Öncelikle göz muayenesi randevusu alırken LENS MUAYENESİ olacağım diye belirtin. Bu muayenede normal bir muayeneden farklı göz yapınız incelenerek lense uygun bir göz yapınız var mı o kontrol ediliyor. Hem Lens için numaralarınızı öğreniyorsunuz hem de gözlük için. (ikisi farklı numara)

Lens fiyatları özellikle bu sene çok yıpratıcı şekilde artış gösterdi. 2018 yılında Aylık lens 2 paket (her bir kutuda 6 adet lens vardır) 200 TL iken , şuanda 1200 TL civarlarında. Sağlık harcaması olarak 1 yıl için 1200 TL bence çok çok yüksek bir rakam değil elbette. Burada benim dezvantajım 2 göz numaramın birbirinden çok çok farklı olması. Çoğu kişinin 2 göz aynı numara olduğu için 6 aylık lensi alıp (içinde 6 adet lens var) 3+3 şeklinde 3 ay kullanabiliyor.

ibb.co

uzak için olan lensler 2 ye ayrılıyor; Normal ve TORİK
Torik denilen durum astigmatınız var ise seçiliyor. Normal lense göre bir tık daha kalın olur. Bunun dışında tüm lenslerde günlük kullanım ve aylık kullanım olarak ayrıca 2 seçenek daha bulunuyor. Ben günlük hiç kullanmadım hem daha pahalıya geliyor hem de gereksiz yere kalabalık yapıyor.


Aylık lens denen olay aslında hiç çıkarmadan 15 gün civarı kullanabileceğiniz bir üründür. Ama kesinlikle tavsiye ettiğim bir durum değildir. Çok nadir dışarıda kalıyor olursunuz veya yola gidiyorsunuzdur o zaman yapacak bir şey yok tabi ki. Ama bu gibi durumlar hariç muhakkak sabah taktıysanız akşam eve gelince çıkartıp gözlüğe geçmeniz uzun vadede kesinlikle yararınıza olacaktır. Ben bu şekilde ortama olarak 1.5-2 ay kullanıyorum tek bir lensi. Hem maddi olarak hem göz sağlığınız için yararlı bir durum oluşuyor.

Enfeksiyon konusunda ise; bu tamamıyla sizin kullanım şekliniz, hijyen anlayışınız ve biraz da şansınıza kalmış bir durum. 20 yıl içinde 1 kez bile enfeksiyon kapmadım. çok nadir özellikle mayıs ayı, bahar sebebiyle gözlerimde kaşıntı ve kızarıklık olmakta. Bu sebeple 1 hafta kadar lense ara veriyorum. Lensi takıp çıkarırken kesinlikle ellerimi sabunlu su ile yıkıyorum. Lens kabımdaki solüsyonu 5-6 günde bir değiştiriyorum (normalde her gün veya 2 günde bir değişmeli)

Alışma kısmı tamamıyla sizin göz yapınız, lensin çeşidi, markası ve göz numaranıza göre farklılık gösterir. Çok sıkıntılı bir tip değilseniz 1-2 gün içinde sorunsuz devam edersiniz. Doktordan deneme lensi talep edebilirsiniz. Son dönemlerde pek verilmediğini duydum ama şansınızı deneyin.

1 kere reçete yazdırmanız yeterlidir (muhakkak fotosu veya kopyası sizde dursun). sonrasında hiç bir siparişinizde sorulmaz.


Eğer göz yapınız lense uygun bir yapıda ise kesinlikle dünyanın en güzel şeyi. Gözlük derdinden kurtulup HD yayına geçmek kadar rahat bir durum yok. iş yaparken, aman gözlük nerede, aman kaydı, aman buhar oldu derdiniz olmuyor.
  • janavarorion  (29.08.23 08:54:56 ~ 08:55:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.