[]

ev almanın sırası mı?

anadolu yakasından maltepe'den ev bakıyorum. biraz aile birikimi biraz benim birikimim üstüne krediyle 1+1 ev almaya çalışıyorum.

birkaç sorun var.

1-kiracılar. şu an 15 bin kira değeri olan evlere 4 bin gibi komik rakamlar ödüyor ve çıkmak istemiyor. öyle ki çoğu evi bile göstermiyor.
ev sahibi olsan da çıkarmak zor.
4 bin lirayla ne kredi ödeyebilirim ne de 3 milyon yatırım yaptığın evden 4 bin gibi bir getiri almak yatırımcı olarak da mantıksız. bankaya koysan 60 bin faizi getirisi var.

2-şu an doğru zaman mı? ev almadığım her yıl daha pişman oldum. pandeminin başındaki düşük faizli krediler de kalmadı. kamu bankaları komik rakamlı krediler veriyor onu da zar zor veriyor.

eldeki varı yoğu eve yatırmak için doğru zaman mı?

 
evi satın aldıktan sonra çıkartabilirsin. kanuni olarak haklarını araştır.

eğer evi göstermiyorsa ve bunu bi şekilde şu anki ev sahibi noter vb ispatlarsa kiracısını çıkartabilir.

oturacaksan ev almak her zaman için mantıklıdır.
  • Fodera  (27.08.23 22:23:41 ~ 22:24:13) 
kiracı göstermiyor dediğim önümüzdeki haftaya randevu veriyor ya da son anda iptal ediyor işim çıktı deyip vs.

evi satın aldıktan sonra çıkarma gerekçeleri var, keyfi olarak düşük kira veriyor diye çıkaramıyorum.

oturma ihtimalim olabilir ama kesin değil.
  • yetkili birine benzeyen abi  (27.08.23 22:27:22) 
Biz de yakinlarimiza ev bakiyoruz. Eylül ayında kredilerde kampanya olacak deniyor, buna bağlı olarak da fiyatlar artacaktır illa ki. Para ve kredi ödemesi bütçenizi sarsmiyorsa acele edin derim. Tabi bu hep emlakcilarin bize söylediği şey, dogrulugu yanlisligini bilemem. Hangi emlakciya hangi evi sorsak, 1 ay sonra bu ev üstüne 500 bin koyar diyorlar.


  • aksiyom  (27.08.23 22:43:58) 
kiracısız ev +1

içinde kiracı olan ev için hakkınız evi aldıktan sonra bir ay içinde ihtar çekmek şartıyla 6 ay sonra açacağınız tahliye davasıyla çıkarmak. o tahliye davasınının da gününün 1,5-2 sene sonraya veriyor mahkemeler deniyor. o yüzden 2 sene düşük kira almak sorun değilse ve 2 sene sonra kesin siz oturacaksanız öyle bir ev alın. siz oturmayacaksanız hiç bulaşmayın derim.
  • Flybutter  (28.08.23 12:19:50) 
Öncelikle yatırım amaçlı sorduğunu varsaydım. Eğer oturum amaçlıysa devamını okumana gerek yok, oturum için en iyi konut alma zamanı şu andır. Yatırım içinse görüşlerimi yazıyorum;

1. Evet bu konu sıkıntı. Boş konut bulabiliyorsan almak mantıklı.

2. Konut almak her sene daha da zorlaşan bir konu. Fiyatlar şu an durağan ama 1 senede gözümün önünde öyle yükseldi ki. Kredi imkanları da daraltıldı. 2023 Mart ayında 0,99 oranla %80 krediyle 1.4M çekebilirken, Mayıs gibi eksper bedelinin %60'ı kadar ve 1,89 oranla kredi kullanıp ev alabildik. Şimdi hem faizler daha da yükseltildi, hem de verilen kredi oranı %20-50 bandına düştü. O pişmanlığı ben de çok yaşadım, sonra tüm gücümle alamadığım konutları aldım. Kısacası piyasanın durgunluğundan faydalanıp uygun fiyatlı bir konut bulursan, kiracı faktörünü de göz önünde bulundurarak evet doğru zaman. Ekim ayında pat diye 1,20 oranla 180 ay vadeli kredileri piyasaya sürerlerse bil ki fiyatlarda ciddi yükselişler olacak. 0,69 sürecinde çok ev baktım, fiyatların günlü/haftalık nasıl yükseldiğini bizzat gördüm.

Ben bundan sonra açıkçası yurtdışına yöneleceğim. Yani $100K civarında bir paran varsa ABD'de aracı şirketler ile konut alınıp dolar bazlı kira elde edebiliyorsun. Yatırım için aldığım konutun kredisini eritince ben öyle yapacağım. Yatırımcı isen bu konuyu da araştırmanı öneririm.
  • Lethe  (28.08.23 15:01:48 ~ 15:11:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.