[]

araç kazası sonrası tamir

dün e5 te seyir halindeyken, trafiğin aniden durması sonucu makas atarak gelen sürücü duramayıp arkadan aracıma çarptı. neyse ki öndeki araba ile aramda mesafe vardı ve öndeki araca çarpmadım.
tampon ve arkasındaki demir yamuldu, bagaj hafif içe göçtü.
araçların ve ehliyetlerin fotoğraflarını çektik, numaraları aldık.
kaza tutanağı olmadığı için yazamadık.
şimdi ne yapmalı,
yetkili servise götürüp masrafları karşı taraftan talep mi etmeli?
bir ustaya götürüp masrafları karşı taraftan talep mi etmeli?
eğer kasko ile yaptıracak olursam yüksek bir tutar çıkmaması için ne yapamalı?

 
Öncelikle bir tutanak tutun hocam, tutanaksız kaskodan bir şey alamazsınız. Daha sonra kaskonuzun anlaşmalı olduğu bir servise (yetkili&özel) gidip aracınızı tamir ettireceksiniz. Karşı taraf hatalı olduğundan onun sigortası karşılayacak masrafınızı. Yetkili servisler tahmin ettiğiniz üzere tutarı yüksek çıkaracaktır. Özel servisler daha düşük çıkarır. Bu kısım size kalmış. Yetkili serviste faturanız olur, ne yapıldığını bilirsiniz. Özelde muhatabınız usta olur, bi fiyat alıp karşılaştırın ama her aşamada muhakkak sigortacınızla, kasko şirketinizle iletişimde olun. Eksper onaylamazsa ödeme yapmazlar sıkıntı çıkar.


  • giovanne  (27.08.23 21:49:06) 
bu kaza için değil de, sonraki kazalar için (nazar boncuğu) mobil tutanak uygulamasını indirin. kağıt tutanağa gerek olmadan tutanak tutabiliyorsunuz.


  • inheritance  (28.08.23 14:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.