[]

Trafik Cezası Hakkında Bir Soru

Selam millet,

2 gün önce emanet arabayla giderken yaya yolunda yayalara geçiş üstünlüğü vermemek suçundan 130 tl ceza yedim. Polis bunu 2 hafta içinde ödersem 90 tl olarak ödeyebileceğimi söyledi. Şimdi size iki sorum olacak..

1) Ceza hakkında araç sahibinin bilgisi henüz yok ve mecbur değilsem de olsun istemiyorum. Herhangi bir şekilde bildiri falan yapılıp haber verilir mi? Sonuçta tutanak bende.

2) Bu cezayı online kredi kartıyla ödeyebilir miyim? Ödeyebilirsem nereden?

 
1- plakaya yazılmıs olsaydı arac sahibine giderdi, sana vermısler haberı olmaz.


  • bryan fury  (01.07.10 12:13:26) 
Tutanakta plaka da yazıyor ruhsattaki adres de ama cezayı direk kesip verdi elime..


  • hayattan sikilan adam  (01.07.10 12:15:57) 
yok oyle değil, eds gibi sen farketmedın yemıssın cezayı durumunda plakaya gidiyor. senın durumda haberı olmaz.


  • bryan fury  (01.07.10 12:19:47) 
Anladım..Peki ben bu cezayı kartla nasıl ödeyebilirim? Bir de galiba tescil tarihi lazım ruhsatı teslim ettim. Tescil tarihini nerden öğrenebilirim? Araç sıfır alındı birkaç ay önce trafiğe çıkış tarihi de olabilir sanırsam.


  • hayattan sikilan adam  (01.07.10 12:23:41) 
iş bankasından sadece ceza makbuzunu vererek ödeme yapabibirsin ama kkdan çekiliyor mu bilmiyorum


  • zenc  (01.07.10 12:39:35) 
Banka kredi kartıyla çekmiyor maalesef. İşbank internet şubesine baktım sadece hesaptan ödüyor. Gelir idaresi başkanlığı web sitesinde kartla ödeme var ama orda da tescil tarihi lazım aracın.. :(


  • hayattan sikilan adam  (01.07.10 13:01:13) 
intvd.gib.gov.tr

buradan mtv sorgula, karşına gelen ekranda en sağda beyanla trafik cezası ödeme bölümü var, buradan kredi kartı ile ödeme yapabilirsin, makbuzunu sakla ve araç sahibine istemesen de bilgi verip makbuzun onda kalmasını sağla ki, fenni muayeneye gittiğinde sorun yaşamasın, sistemde ödenmemiş görünür sıkıntı olur, makbuzla çözer,

aracın trafik tescil tarihine ihtiyacın olacak - ama beş on gün sapmalı da girsen sistem plakadan bulup getirebiliyor

geçmiş olsun
  • acilin ben akrebim  (01.07.10 13:34:39 ~ 13:36:36) 
1-ceza makbuzu senin elinde olduğundan adamın haberi olmaz. şayet ödemezsen alım satım durumunda trafikte çıkar ve faizi ile birlikte ödersin. 15 gün içinde ödersen %25 indirimli ödersin aksi halde 130 tl ödersin.
2-kredi kartı ile ödeyemezsin sanırsam. benim çevremdekiler hep nakit ödeme yapıyorlardı. ama senin dediğin gibi ise emniyetin sitesinden plka ile araç sorgulama vardı oradan bir bak belki yazıyordur tescil tarihi falan hatta rehinli olup olmadığı bile yazıyordu.

yayalara gerekli özeni gösterelim!
trafik canavarı olmayalım dimi ama hafız.
  • seyduna6687  (01.07.10 13:45:02) 
Ya yayalara özen gösterme konusunda haklısın onu zaten yapıyorum ama dolmuş durağının tam önünde 70 hız limitli bir yerde 70 ile giderken birden önünü kapatan dolmuşun arkasında yaya geçidi ve bekleyen insanlar görünce durmak imkansız oldu :((


  • hayattan sikilan adam  (01.07.10 13:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.