[]

Tavsiye analizi: 301 redirect similarity işleri

eski sitede 20 küsur bin url var.
yeni sitede 1000 küsur url var.

ikisinin de sahip olduğu tüm linkleri, json formatında kaydettim.

istiyorum ki; eski sitedeki url'yi yeni sitedeki olabilecek en yakın url'ye yönlendirsin, hiçbir şey bulamazsa anasayfaya yönlendirsin.

örnek;

eski sitde; /haberler/blabla-asdasf-asd gibi bir url var, yeni sitede ise böyle bir url yok. en yakın /haberler var, oraya yönlendirsin.

veya eski sitede;

/markam/raporlar/markamin-2023-raporu diye bir url var, yeni sitede ise bunun karşılığı /markam/rapor/2023 bunu buna y önlendirsin. yani tam olarak yönlendiremese de yönlendirme ihtimali olsun.

sizce bunu en pratik neyle yaparım?
aklıma şey de geliyor: Levenshtein algoritmasını kullansam mı diyorum, ama çağ da değişti belki chatgpt'nin faln buna uygun eklentileri vardır da diyorum bir yandan.

sizce nasıl çözeyim bu işi en ideal?

 
Kesin "similarity" diye bir fonksiyona sahip bir kütüphane vardır. Bu da iki url karşılaştırıldığında muhtemelen 0 ve 1 arası bir sonuç verecektir. Kaynak url ile diğer tüm url'leri bir döngüyle karşılaştır. En yüksek sonucu al ve bir kabul edilebilir oran belirle. Misal en yüksek sonuç 0.5 ya da 0.6 üstüyse mesela kabul edilir sonuç olarak al. Oraya redirect et.
Not: sőzelciyim ve hiç anlamamış bile olabilirim.

  • prole  (27.08.23 20:52:45 ~ 20:54:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.