[]

İstanbul'a geldiğimden beri hapşırık, burun akıntısı

Normalde 10 küsür senedir İstanbul'da yaşıyorum, baharda falan da buradaydım.

Yazlığa gittik geldik 5-6 hafta kadar Muğla'daydık.

Eve geldik, sildik süpürdük, perdeleri yıkadık. Karşıda inşaat vardı o bitmiş öyle eskisi gibi toz vs. de gelmiyor oradan ama sürekli hapşırık krizleri, burnumda akıntı oluyor bir türlü geçmiyor.

Hasta olacağım desem genel anlamda iyiyim, başka bir şikayetim yok.

Alerji mi, bir tek bende mi oluyor, sizde veya çevrenizde böyle bir durumu olan var mı?

 
Geçen haftasonu İstanbul’a geldim ve aynı durumdaydım. Demekki şehirde alerji tetikleyen birşey var.


  • Northern Mariner  (27.08.23 01:18:01) 
Büyük ihtimalle sebebi hava kirliliği; toz, egzoz vs derken içinde yaşadığımız dönemde bir şekilde vücut adapte oluyor (ya da daha hassassa olamayıp yine semptomlar ortaya çıkıyor) ama temiz havası olan bir yere gidip gelince daha çok etkileniyorsunuz.

Ben yıllarca her gün alerjik semptom gösteren biri olarak yaklaşık 5 ay önce taşındım İstanbul'dan; hala alerjim devam ediyor ama ilaçlarımı iki günde bire düşürdük mesela. Tasinmam dışında da başka bir değişiklik olmadı hayatımda.
  • fraise  (27.08.23 02:01:45) 
"Eve geldik, sildik süpürdük, perdeleri yıkadık" anahtar cümle. Kullandığınız yeni bir deterjan vs. kimyasal varsa o yapmış olabilir.


  • hrskrs  (27.08.23 09:31:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.