[]

Better call saul - belli bir yerden sonra akıyor mu

Yılladır izlemeye çalışırım ama hiç akmaz bende. Şimdi yine başlaayım dedim ilk bölümü açtım. Bir yerden sonra akıcı olmaya başlıyor mu devam edeyim mi ne yapayım?




 
yıllardır bitirmeye çalışıyorum, dün son sezon 7. bölüme geldim. jenerik başlayana kadar öyle bir sahne koyuyor ki onu geçmen imkansız, her bir saniyesi inanılmaz merak uyandırıcı oluyor ama jenerikten sonra da geri kalan dakikalarda size bu kadar heyecan yeter deyip uyku moduna geçiyor maalesef. bu diziden maksimum keyif alabilmen için hiç ara vermeden, her detaya dikkat ederek izlemen lazım. dün mesela son sezon altıncı bölümde jimmy'nin rakip avukatlık şirketinden transfer ettiği sekreterin yeni iş yerine arabaya geliş sahnesi var, o esnada arabada yüksek sesle severek dinlediği müzik türüyle birşey anlatılmak isteniyor, bakın karakteri bu deniliyor eyvallah ama o şarkının adını ve karakter hakkında ne fikirler vereceğini öğrenmeye mecalim yok açıkçası. yav he hee deyip geçiyorum o an uyumuyorsam. yani bu şekilde keyif almak imkansız. yoksa gerçekten sinema adına çok fazla detay içeren ağır bir dizi. walking dead biraz aksiyon biraz trajedi biraz bilim kurgu olarak başladı ve yıllar sonra elimizde sadece trajedi kaldı. işte better call saul'de bu baştan beri böyle. belki ilk sezonlar hariç. orada abi kardeş çatışması aşırı lezzetliydi kabul. özetle bu dizide karakterler arası diyaloğu izlersin ama asıl diyalog sustukları an başlıyor, bakışlarında, mimiklerinde, gülüşlerinde çok sayıda cümle yatıyor, aldığın zevk bunları okuyabileceğin kadar. bu da herkese gelmez.


  • onemoremile  (26.08.23 13:17:09) 
Kesinlikle katiliyorum.

Son birkac sezondur bende de akmamaya basladi, cunku cok dikkatle izlemek gerekiyor ustteki yorumda oldugu gibi.
Zaten hukuk terimleri vs giriyor, bir de konular baglantili olunca yoruyor. Gecen sezonda bunu fazlasiyla hissettim, o yuzden bu kez her ne kadar sevsem merak etsem de cesaret edip izleyemiyorum.
  • va  (26.08.23 13:29:06) 
Ben güzel güzel bitirmiştim güncel güncel. Eşim 2. Sezon mu 4. Sezon mu ne dayanamayıp bıraktı. Akmıyorsa hiç zorlamayın. Dizi hep o tempoda gidiyor...


  • yadigar  (26.08.23 13:36:44) 
bence son iki sezonu daha heyecanlıydı çünkü Breaking Bad'den tanıdığımız karakterler işin içine giriyordu. Ama temposu aynı aslında.


  • nhk ni youkosu  (26.08.23 13:45:50) 
Final sezonu akmıyor. Ondan önceki sezonları iple çekerdim. Son sezonu 2 senedir bitiremedim.


  • prole  (26.08.23 15:31:57) 
better call saul bir dark side'e geçiş hikayesi, üstelik bu hikaye breaking bad gibi bir sürecin yaşandığı albuquerque evreninde geçiyor, eğer breaking bad'i severek izlediyseniz, vince gilligan'ın hikaye anlatımına ve sinematografisine alışkınsanız bu dizinin sıkıcı gözüken her bir saniyesi bile altın değerindedir. benim için gelmiş geçmiş en iyi dizi nedir sorusunda sopranos'la yarışır, o kadar çok seviyorum.

ama işte bu anlatım herkese göre değil, tonla arkadaşım var ilk 2 sezonu geçemediği için breaking bad'i izleyemeyen. eğer bu diziden benim kadar keyif alacaksanız breaking bad hafızanızın iyi olması gerekiyor ki walter'ın imparatorluğu kurulmadan önce neler olmuş, jimmy dark side'e nasıl geçmiş, tavukçu nasıl dağıtımı eline almış, mike nasıl ekibe dahil olmuş, kim gibi önemli bir karakter neden breaking bad sürecinde yok bu sorulara aranan cevaplar diziyi mükemmel kılıyor.

diziyi mutlaka izleyin, pes etmeyin. eğer akmıyor diyorsanız da bir oturuşta 2-3 bölüm izlemeli partiler yapın. unutmayın bir dark side'a geçiş hikayesi izliyorsunuz, ince ince işleniyor öykü, eğer tamamlarsanız hayran kalacaksınız.
  • beatbox yapan metalci  (26.08.23 15:49:28) 
zaten dizinin olayı yavaş temposu. ben dizideki ambiansı çok sevdim.
son 2 bölümdeyim.
arka arkaya 3-4 bölüm izlenecek, hafta sonu bir iki sezonu bitirilecek bir dizi değil. sindire sindire izlenen bir dizi.
  • alicandan  (26.08.23 17:00:01) 
Yaşlı adamı bilge dahi falan yapmışlar hadi neyse de, o yaşta sokak serserilerini haşat etmesi falan nedir ya?


  • parka  (26.08.23 18:14:46) 
Yok gençler almıyor bu dizi ya ben ozark’tan dewamke


  • regina phalange  (26.08.23 22:17:21) 
prole +1


  • jackyr  (26.08.23 22:39:46) 
İlk Sezon ilk bölümler akmıyor. Ben bi kere deneyip bırakmıştım. Sonra tekrar başladım, ilk bölümleri geçince bi anda çok akıcı, her bölümü merak uyandıran bir hale geldi. Sonunu nasıl getirdim anlamadım.


  • zimbirik  (27.08.23 01:07:15) 
temposu sonuna kadar ayni. Yavaş. Detaylardan keyif alan bir izleyici degilseniz sevmezsiniz.


  • congratulationsyouwon  (05.09.23 03:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.