[]

Aklımda Çok Fazla İnovatif Uygulam Fikri Var Bunlarla İlgili Ne Yapabilirim

Merhaba. Aklımda hayata geçirme konusunda bilgi sahibi olsam da profesyonel olmadığım için yatırımsız veya uzmanlar olmadan hayata geçiremediğim çok fazla inovatif mobil uygulama fikri var. Bunları hyata geçirmek için nasıl bir yol izleyebilirim? Kendim mi start up denemeleri yapmalıyım ve yaparken nelere dikkat etmeliyim veya bu konuda çalışabileceğim bir şirket varsa onlara nasıl ulaşabilirim?




 
fikir hic bir sey. sizin aklinmiza gelen her sey en iyi ihtimal ile 90% ihtimal baskasinin aklina gelmis, ya denemis ya da mantiksiz bulunmus bir fikirdir.

sizin kendinizin uygulamaya geciremeyecegi fikrin hic bir degeri yok.

sadece ama sadece siz bir alanda cok basarilisinizdir ve fikriniz mantikli, yere ayaklari yere basan bir seydir. ek olarak bu fikrinizi gercege donüstürecek kisilere ulasabilmeyi biliyor , yani bu kaynaga ulasabiliyorsunuzdur, bu durumda elbette baskasi ile ortak olabilirsiniz.

aksi halde bana biri gelip "dronea fiskiye takip bahce sulayacagim " derse, mantikli ama bu fikri yaparken ben ona ihtiyac duymuyorum. bir fikrin degeri icin sizin o fikirde essential bir rol oynamaniz gerkeiyor seklinde özetleyeyim.
  • bora benim lan aslında  (26.08.23 13:03:32) 
fikir hiçbirşey reloaded.

öncelikle sizin aklınıza gelen şey mutlaka başkasının da aklına gelmiştir ve yapmamışlardır. peki neden yapmamışlar burası level 1

level 2, sizin aklınıza gelen şeyi adamın biri yapmış ama tutmamış

level 3, sizin aklınıza gelen şeyi adamın biri yapmış ve tutmuş

level 4, sizin aklınaz gelen şeyi kimse yapmamış yani level 1 risk alıp siz yaptınız level 2 biraz gelişme kaydettiniz belki level 2-3 arası

biz önce kişiye bakarız fikrine ne kadar güveniyor diye bunun ölçütü de ne kadar yatırım yaptığınızdır şahsi olarak hem zaman hem maddi olarak ondan sonra yatırım vs konuşulur.
  • duyurukullanıcısı  (26.08.23 13:28:30) 
Gherkin öğrenip userstory ler yazıp üstüne de wireframing öğrenip aşağı yukarı bir taslak çizilip iş planı yapılıp yatırımcıya gidilir. Fikriniz çok iddialıysa ve iyi sunarsanız yatırım bulursunuz. Yatırımcılar zaten gidip fikrinizi çalacak değiller fakat NDA imzalatabilirsiniz.


  • ThomasJefferson  (27.08.23 11:21:30) 
o fikirlerden herkeste var. mühim olan o fikrin arkasında yılmadan yıllarca aylarca çalışacak sebat edecek enerji ve adanmışlık.


  • orpheus  (27.08.23 16:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.