[]

Faiz arttırım süreci

Merhaba,

Bildiğimiz gibi merkez bankası bu ay ters köşe bir faiz arttırımı yaptı, arttırımların devamı gelecek ancak bir taraftanda yerel seçimlere doğru yol alıyoruz, seçim öncesi sıkılaştırma politikalarında bir gevşetme olacağı
aşılar, aynı zamanda emeklilerin kredi kartı borçlarına mahkum olduğunu düşünürsek bu faiz arttırımlarını devam ettirmek seçim ekonomisi açısından sürdürülebilir görünmüyor.

Bu anlamda faiz artışları konusunda sizin öngörünüz nedir ? , kısaca faiz attıranları hangi tarihe kadar attırılmaya devam edecek veya faiz indirimi konusundaki öngörüleriniz nelerdir ?

 
Mart 2024'e, yerel seçimlere kadar, iki ileri bir geri gider. Çok bir artış beklemiyorum.

Sonrası mokoko zaten. Ya doğru olanı yapıp, ful artış yaparlar. Ya da yine dip. Bir kişiye bağlı.

Kaynak bitti, paranız varsa nakitte kalın.


yatırım tavsiyesi değildir.


.
  • kartallar yuksek ucar  (26.08.23 06:21:58) 
Şu anki faiz artırımının iki sebebi var. Veresiye alınan Rusya doğalgazı borcunun ödenmesi için kaynak bulmak ve her geçen gün daha da büyük bir yara haline gelen KKM ye çözüm bulmak.
Söylediğiniz diğer konuları düşünecek süreç çoktan aşıldı.
Ekonomide eylemlerin, tedbirlerin sonuçları matematiksel ölçülemez. Tedbir maksadı sağlayabileceği gibi tam tersi etki de yapabilir. Bundan sonraki adımlar, gelişmelere göre şekillendirilecek. Şu andan tahmin etmek güç.
  • Tina  (26.08.23 11:27:02) 
Ben, tüm kurşunlarını tek seferde attıklarını düşünüyorum bu ay. Benim tahminlerime göre, önümüzdeki aylarda, ya hiç arttırım olmaz, ya da sembolik 1,5-2,5 puanlar gelir bir iki ay daha, sonra da pas geçerler. Daha önceden, faiz arttırımında korkak davrandıkları için, bir de "bir anda çok fazla arttırma opsiyonunu deneyelim." demiş olabilirler. Ama bu arttırım için çok restler çekildiği söyleniyor. Mehmet Şimşek'in istifa resti vs... Üstelik, halkın dolara olan eğilimine yine de çare olmadı. Tekrarı olamaz diye düşünüyorum.


  • PhoenixRising  (26.08.23 11:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.