[]

Gemi İnşaat Mühendisliği

Sınava giren kuzenim yıldız veya itü gemi inşaat mühendisliği yazmak istiyor. fakat mezun olunca iş bulabilir mi, bulamaz mı, sıkıntı yaşar mı diye merak ediyoruz. gemi inşaatta okuyan veya mezun olanlar bilgilendirebilir mi? ayrıca sınav kitapçıklarında 2 yıl devlette çalışma zorunluluğu gibi birşey varmış. böyle birşey doğru mu? bana bu avantaj gibi geldi, en azından mezun olunca tecrübe kazanacak işin hazır olur. ne dersiniz?




 
bir arkadaşımın abisi itü gemi inşaattan mezundu. kendisi uzun yıllar türkiyede bulunan tersanelerde çalıştıktan sonra geçen sene kore'den güzel bir teklif aldı ve oraya yerleşti.

gemi inşaat sektöründe türkiye iyi yolda gibi. bence her zaman iş bulur. mecburi hizmet olayı hakkında ise hiç bir fikrim yok.
  • hevipeyra  (01.07.10 12:01:41) 
2 yil devlette calisma zorunlulugu diye bir sey yok. hatta dogru duzgun devlet tersanesi de kalmadi cogunu kapattilar. is imkani olarak iyisi cok cok iyi kotusu cok kotudur. zamanina denk gelirse. yeni mezunlar 2000 lirayla bile baslamislardi su anda 5 yil tecrubeli muhendisler 1200 liraya bile calisiyor. kuresel krizlere ilk girip en son cikan sektorlerin basinda gemi insaati gelir. zor bir bolumdur, tersanelerde madencilikten sonra agir sanayi de 2. siradadir. itu yu tavsiye ederim.

kuzeninize bol sanslar.
  • rising creeps  (01.07.10 14:00:39) 
gemi işinde iyi para var.


  • ronaldo17  (01.07.10 18:16:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.