[]

fiyatlama konusunda satıcılar marketler restoranlar

Siz de artık ürünlerin, hizmetlerin fiyatlandırılmasında işgüzarlık var gibi hissediyor musunuz? Ekonominin kötü olduğunun farkındayım. Zam geliyor anlıyoruz. Ama hergün gelir mi? sokak kedisine vermek üzere küçük pakette yaş mama aldım 1 hafta önce 11 TL'ye, sadece 2 gün sonra 16 TL oldu. Evime yakın bir yerden arada lahmacun istiyordum 50 TL idi, bugün 60 olmuş, biliyorum 1-2 haftaya önce 65 sonra 70 olarak güncelleyecek. Zira Temmuz başında 45 TL imiş. Birçok üründe 3 günlük, 5 günlük zamlar gelir oldu. Halbuki birçoğumuz yılda 2 defa yalan dolan açıklanan enflasyon rakamları üzerinden zam alıyoruz. Çok can sıkıcı değil mi ya? Ben 'nası olsa alıştı bunlar hafta aşırı artıralım' falan diye mi düşünüyorlar diye bi düşünmüyo değilim.

Dertleşmek için açtım, bir yerde fiyatlar sabit kalsın istiyoruz ama olmuyor maalesef. Siz ne düşünüyorsunuz?


 
Özellikle yemek siparişi konusunda fiyatların malzemelere yapılan zamlardan daha fazla arttığını düşünüyorum. Bunun sebebi de eskisine oranla daha az müşteri olması olabilir.
Belki eskiden %50 karla satınca dükkan dönüyordu ama müşteri azalınca %60 kar koymak zorunda kaldı fiyatlara gibi.

  • michael_knight  (25.08.23 19:05:35) 
Bir kısım esnaf nasıl olsa iş oluyor diye zammı dayıyor gitsin .
Bir kısım esnaf için ise durum biraz farklı .
Asgari ücret artmasına rağmen asgari ücret ile çalışacak eleman bulmakta zorlanıyorlar .( çoğu eleman nasıl ola en kötü asgari ücretle çalışacak bir yer bulurum diye 1 hafta bile durmadan çıkıyor, veya en kötü asgari ücretle çalışırım bir yerde diyor, 13 olacağına 11 olur diyor )
İşçinin çıplak ücreti değil işverene toplam maliyeti , kirası kibriti hatta kendi ev masrafları da arttığı için sürekli zam yapıyor .

Veya memura bakıyor kılçıksız alıyor 30.000 diyor ,
Benim 30 net almam için atıyorum 200.000 ciro yapmam lazım diyor .riskin üzerinde oturuyorum diyor .
Veya ben 3 ay iş tapmasam artık toplayamam diyor ,
Önceden 2-3 ay iş yapmasa esnaf toparlardı şimdi zor toparlar diye düşünüyorum .
Enflasyon da var …
Talep enflasyonu da var .
Ahlaksızlık, fırsatçılıkta var ….
Satılıyor arkadaşlar ,
Ülke büyük,ülke dinamik .millet bunun farkına varsın.mecburen harcanıyor .
Hiç dışarda yemek yemem diyen haftada 2 mecbur yiyor .
  • dunyatuhaf  (25.08.23 21:35:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.