[]

Kiracı-Evsahibi Çıkmazı

Evsahibiyim arkadaşlar. Kiracım geçen yıl temmuz ayında 3500 TL’ye evimi tuttu. Yarısı ilk ayın kirası diğer yarısı depozito olarak elden 7000 TL ödeme aldım. Geçtiğimiz Temmuz’da sözleşme yenilemek için konuştuğumuzda çıkma ihtimalimiz var, bu ay için 5000 TL ödeyim, çıkmazsak sonraki aydan itibaren 6500’den devam edecek şekilde anlaştık. Yani 1 Ağustos’a kadar oturmuş oldu. Bugüne kadarda herhangi başka bir ödeme almadık. Şimdi benim depozitom içerde, benim bir ay daha oturma hakkım var diye beni oyalıyor. Hatta hesaptan anlamaz bir şekilde benim ekim ayına kadar oturma hakkım var diyor. Sonrasında çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Şimdi sorum şu, depozitoyu kafasına göre kiraya sayma şansı var mı? Bu ayın kirasını ödemediğine göre evden çıkarma şansım var mı? Bu vakitten sonra ilişki bozulduğuna göre bu kiracıdan kurtulmanın en kolay yolunu söyleyebilecek var mı?


 
Depozito kiraya sayılamaz karşılıklı olarak anlaşılmadı ise ki anlaşılsa bile sayılmamalı bence, kira bankadan kira olarak yatmalı çünkü.
Bunun dışında çıkacaksa adam kesin olarak onu kesinleştirin ve 5 bin veya 6500 önemsemeden kaldığı sürenin parasını alın, gitsin. Muhtemelen şu anki kiralar bu tutarlardan çok daha yüksektir ve sizin karınıza olur toplamda ama tabi kaldığı zamanın parasını da yedirmeyin.

  • atom karincanin torunu  (25.08.23 15:45:11) 
Depozito kiraya sayılmaz. İkincisi kirayı geciktirdiği an da hemen ihtarname çekin.


  • fikox  (25.08.23 16:42:47) 
Seneler önce evden taşınırken ev sahibim depozitoyu kiraya saymıştı. Normalde böyle bir şey yok. Aranız kötüyse yapmak zorunda değilsiniz.


  • ruhen hastayim ben  (25.08.23 18:14:45) 
(kiracıyım) Yeni sözleşme döneminde 2 kira bankaya yatar ve siz de red etmezseniz, yeni sözleşme doneminin kirası tutarını kabul etmiş olursunuz. Yani 2nci 5bini kabul ederseniz, artık kira 5bin TL olacaktır.

Depozito evi boşaltınca iade edilir.

Büyük ihtimalle ev bulamamıştır, veya nakliye problem olmuştur. En ucuz ev nakliyesi 10bin civarı, yeni ev kirası, peşinatı, depizitosu, komisyonu, nakliyesi, boyası vs nereden baksanız 30-40bin tutar. Büyük ihtimalle kiracınız bu rakamları yeni fatk etti ve çare ariyor.

Anlayışlı olup, konuşmayı deneyin. Olmuyorsa problem büyür sanırım.

(aranız iyiyse farklı tabii).
  • alfired  (25.08.23 18:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.