[]

askerde namaz

Teskereli Gençler şimdi askerde namaz olayı nasıl oluyor?
serbest mi dikkat çekiyor mu, onu da geç seccademi yanımda götürebilir miyim ,
götürsem koğuşta, zulada, sotede kılabilir miyim?
(velevki mescid çok uzak ya da hiç yok)

 
ben namaz kılmak isteyip de kılamayanı görmedim, gittiğin yerde kılanları göreceksin zaten, onlarla beraber kılarsın. böyle seccade olduğu direk belli olan birşey yerine düz birşey götür seccade olarak. sıkıntı çekme olasılığın yok gibi. insanların o kadar özeline karışmazlar genelde. kolay gelsin..


  • condospree  (01.07.10 11:33:37) 
gittiğin yere bağlı. askeri okulda yapıyorsan askerliği mesela, ya da genelkurmay, vs. sıkar biraz...


  • ytse jam  (01.07.10 11:40:51) 
kimse bir şey demez merak etmeyin. askeriyeyi nasıl hayal ediyorsunuz bilmiyorum fakat o duyduğunuz şeylerin büyük çoğunluğu dincilerin uyduduğu zırvalardan ibaret. gata'da bile -ki normal birliklerden farklı olarak genelde üst rütbeli subayların olduğu bir yerdir- öğrenciliğimiz sırasında kimse karışmazdı kimsenin namazına falan. hatta oruç konusunu da dillendirir bu zihniyet. ama işin aslı öyle değildir. hergün, iftar akşam yemeği saatine denk gelmiyorsa ya akşam yemeği saatini iftara göre ayarlarlar ya da ayrıca iftar yemeği çıkarırlardı. ayrıca sahur için de yemek çıkarılırdı. bu kadar sıkmayın kendinizi. komutanlarınıza sormaktan da çekinmeyin, kimse sizi fişlemekle falan uğraşmaz orada, kaldı ki fişlenecek bir durum da yok. ( sadece ibadetinizi yaptığınız sürece ).


  • burbat  (01.07.10 11:52:49) 
çok rahat kılarsınız, seccadenizi götürün yanınızda isterseniz.


  • 0dy  (01.07.10 13:27:08) 
mevzidede kılarsın üst bölgede de koğuştada. yeter ki zaman olsun kimse karışmaz kimsenin gözünede batmaz. büyük yerlerde örneğin tuzla piyade okulunda cami bilem var. sorun olmaz hemde hiç olmaz.
ama sen nöbette g3 ü duvara yaslayıp parkayıda yere serip nöbete namaza durursan ve bir komutan seni o halde görürse işte asıl ibadet o zaman başlar.
(ben namaz kılacağım diye nöbetten veya eğitimden kaçamazsın)
allah kabul etsin
  • seyduna6687  (01.07.10 13:55:46 ~ 13:56:10) 
kendi başına takılırsan genelde bir sorun olmaz.
acemi birliğinde mescit vardı, ramazan ayına denk geldiği için teravih namazına da izin veriyorlardı.

tabii olarak askerdeki en önemli unsur nasıl bir komutana/birliğe denk geldiğindir
  • frown  (02.07.10 10:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.