[]

Motorculara soru - iron 883 mü forty eight mi yoksa başka mı?

Selam. Honda cb250r motorumu sattım. Harley hep hayalimdi.

Şimdi bütçeme en uygun 2 motor var.

Birisi iron 883
Diğeri forty eight

İron 883’ün üretimi durmuş. Bu bir sorun mu? Alsam elimde kalır mı?

Forty eight deposu gerçekten çok mu küçük??

Ya da bu sevdadan vazgeçip harley dışı mı bakmalıyım?

 
harley çok başka bir kültür, gruplarından tut, giyim kuşamına kadar çok farklı, o yüzden ahkam kesmek istemem ama bildiklerimi yazayım.

883 adı üstünde sportster amerikalılar için. motordan saymıyorlar, 48 en azından 1 litre üstünde. egsoz olarak zaten her biri farklı karakteristikte ama ikisinde de o meşhur düzensiz çat pata çat pata, çat çat çat pata notalarını alırsın. beygir olayı yok adamlarda zaten, veri vermiyorlar bile, tork hissiyatı olarak 48 gülümsetir, 883 üzer. cb250r'dan sonra yine büyük hacimli motor efekti alınır ama çok çabuk alışılıp yine yetersiz gelir.

görüntü olaraksa 883'e arkadan baktığım an gözlerim kanıyor resmen, çok orantısız, hilkat garibesi bişey yaa, lanet olsun ne biçim. 48 ise hiçbir custom'a girmeden fabrika çıkışı ben buradayım diyor.

yan yana duruyorlar mesela, seç birini dediler, dedin ki ikisi de harley noolcak, az yaksın diye 883 alayım. üstüne bindiğin an ilk hayal kırıklığı ayaklarını ileri uzatamaman olacak, harley dediğin de yayılacaksın motora, 48'de en azından pegler ilerde. ha dünyanın en kalın katalog kitapçığına sahip adamlar, pegleri sonradan aparatlarla ileri uzatırsın bir şekilde ama dediğim gibi motor orantısız, sırıtır.

i.mansız'ın futbolculuk zamanında almasıyla magazin programlarında ilk gördüğümden beri içimde tarifi mümkün değil bir hd vrscx nightrod aşkı var. bu motorla evolution'dan revolution motora geçince harleycilerin fabrika basmasını, porsche ile olan ortak tasarım dili gibi detayları okuyup durdum aylarca, sonra cem yılmaz, sonra okan bayulgen hepsi tek tek aldı bu motoru.

ben bundan 2 yıl önce aldığım motor yerine 20 bin fazla verip, biraz eski biraz km'li demeden nightrod alsam şimdiki motora göre 200 bin tl fazla prim yapmıştı.

o açıdan elinde kalmaz, o kadar yüksek fiyat çekiliyor ki istediğin fiyata illa ki satarsın. dünyası böyle. gidonu değişip custom yaptım diyor adam, fiyatı da 400 bin fazla diyor. niye böyle diye sorarsan, benim yorumum bu şekilde diyor. sahibinden'de biraz gezersen çok benzer 2 motor arasında 1 milyona yakın farklar bile görebilirsin.

kısmet bakalım.
  • onemoremile  (24.08.23 18:15:41) 
Hocam bu iş senin de yazdığın gibi sevda işi dolayısıyla mantık çok aramamak lazım, her kontağı çevirdiğinde seni en cok hangisi heyecanlandırıyorsa onu almalısın.


  • mirty  (24.08.23 20:13:46) 
Mt09'cu biri olarak ikisi de değil. Niye? Çünkü bu sorunuz artık kültürünü de beraberinde getiriyor.

İkisini de kullananlar grubuna üye olup, bilgi alın bence.
  • baldan kaymak  (25.08.23 00:01:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.