[]

Derin diş temizliği yaptiran var mi?

Bir yil once devlet hastanesine sadece dis temizligi icin gitmistim. Doktor hanim, dislerin temiz diyip islem yapmadan yollamisti.

Simdi muayeneye geldim. Doktor hanim dedi ki, enfeksiyon kapmis, derin temizlik yapilmasi lazim. Periodontolojiye gonderdi. Cok agri yapar mi bu islem? İlk defa yaptiracagim.


 
Küretaj işlemi yapacaklar, biraz acıyabiliyor diplere girildiği için. Çok ağrıyan yer olursa anestezi uygulayabilirler ama devlette yaparlar mı bilmiyorum.

Özelde 1000-2000 arasına yaparlar aslında bir görüşün isterseniz daha konforlu olabilir.
  • ananiyimioguz  (24.08.23 12:59:16) 
Randevu verdiler. Bir sorum daha var.

20lik disim de var ama sinire denk geliyormus. Fakulteye git dediler. Uyusukluk olabilirmis omur boyu? Cektirmesem mi? Nolcak simdi benim durum. Korktum da. Fakultede lazerle siniri mi kesiyorlarmis anlamadım orayi. Onlarda lazer var dediler.
  • Kahvedesu  (24.08.23 13:21:01) 
Kuretaj biraz acitiyor ama gittigim doktor uyusturmustu. Temizleme sonrasi biraz sizlamaya devam ediyor. Ki ozel doktorda bu 2 seans surmustu benim.

Devlet daha basic bir sey yapiyor olabilir. Daha deneyimli bir doktora gitmek daha iyi bir fikir olabilir bayagi derine giriyorlar cunku
  • mor oje  (24.08.23 13:33:24) 
Ağrı gibi bir sızı yapar. Size ve işleme bağlı olarak belki 8 saat belki 48 saat sürer bu süreç.
Eğer bütçeniz varsa özelde yaptırmanızı öneririm. İnce işçilik ve özen isteyen bir iş gibi geliyor bana. Mesela ayda iki defa rakı içmeye bütçeniz oluyorsa bu ay içmeyin ve özel doktorda yaptırın bu işlemi.

Ağrısı bir sızı gibi. Dişte soğuk hassasiyeti varken soğuk su içmek gibi bişiy. Her yerden olduğu için insan nereyi tutacağını da şaşırıyor vs. Ama temizlenmiş olması bir yandan da çok iyi, hafiflemiş hissettiriyor.
  • michael_knight  (24.08.23 14:24:24) 
Ben de hep ağrı sızı olacak, zor işlem diye okumuştum ama normal diş temizliğinden bile kolay oldu. Sonrasında en ufak bir ağrı da olmadı. Bir de tüm dişlere yapılacağını sanmayın, gerekli olan dişleri tespit edip onlara yaptılar bende


  • 1980  (24.08.23 17:30:48) 
Lazerin artısı kesim işlemi sırasında kanamayı daha az tutmak olabilir yoksa sinire denk gelen bir dişte çekim esnasında kalıcı uyuşukluk yaratmamak gibi bir garantisi olamaz. Ha ne olur baskı olayı daha az olacağı için ihtimali düşürebilir.

Çok fazla ihtimal var diş konusunda. Hekimin iyi olması lazım, diş ve sinirin durumu hastadan hastaya değişebilir kimse size kalıcı uyuşukluk konusunda garanti veremez. Eğer diş çok rahatsız etmiyorsa dursun ama bir kist oluşması söz konusu ise çekilmesi lazım.

Eşim hastalarında hiç yaşamamış kalıcı uyuşukluk. Bana da çok geldi dedi sinire denk gelen veya çok yakın olan hasta ama arkadaşlarımda duydum dedi. O arkadaşları da kötü hekim değillermiş. Şans diyor.

İstanbuldaysanız mecidiyeköyde okan diş hastanesinden memnundum ben orayı tavsiye edebilirim fakülteden hocalar var.
  • ananiyimioguz  (25.08.23 13:28:39) 
Ankara hocam, fakültelerden randevu alacakmışım. Kist yok ama üstündeki dişi ittiriyor, onun da dibi çürümüş.

Peki dişlerin bu küretaj aşamasına gelmemesi için ne yapmak lazım? Diş fırçalıyorum, diş temizleleme suyu ve ipi de var. Şarjlı diş fırçası mı iyi temizliyor?
  • Kahvedesu  (25.08.23 14:11:57) 
Diş fırçası yumuşaksa çok etki etmeyebiliyor sertliğini biraz artırın bence.
Bir de diplerine doğru 45 derece açı ile fırçalamak lazım.
Şarjlılar da etkili tabi ama zaten manuel olarak da düzenli fırçaladığınızda çok gerek olmuyor.
Bir de o dediklerinizi yapıyorsanız bu hale gelmemesi lazım ya ihmal var ya da şekerli şeyler yeme, sigara içme gibi etkenler var. Dişe yapışan karbonhidratlı şeyler de yememelisiniz.
Ya da etkili fırçalamıyor olabilirsiniz. 3 dakika sürmeli fırçalamanız.
Hekiminiz kendi göreceği için daha iyi yönlendirecektir.
  • ananiyimioguz  (25.08.23 15:36:05) 
Bu işlemi yaptıranlar tok karına mı gitti aç karına mı? DOktor ne dedi, unuttum.
Edit: Dİş temizliği için.

  • Kahvedesu  (30.08.23 13:28:48 ~ 15:36:14) 
Diş temizliği için mi 20lik diş çekimi için mi?

Diş temizliği için ağır bir durum yoksa çok fark etmez.

Ama 20lik diş için kararında yemeniz lazım. Anestezi yapılacak, uyuşukluk olacak, o bölgeyi kullanamayacaksınız. Aç giderseniz sonrasında yemek yeme zorluğu olacağı için sıkıntı yaşarsınız. Çok yerseniz mideniz bulanır. Orta olsun açlığınız.
  • ananiyimioguz  (30.08.23 15:34:50 ~ 15:36:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.