[]

Araba kazası sonrası kasko işleri nasıl yürüyor?

Geçen cumartesi bir kaza geçirdik. Bizde sorun yok ama araç muhtemelen pert halde. Şehir dışında yaptık kazayı, o yüzden o şehirdeki yetkili bayiye bıraktık araci, biz kendi şehrimize döndük.

1- servis mi bizi arayacak sigorta şirketi mi?
2- Ne zaman araniriz tahminen?
3- Sigorta bizden neler isteyebilir? Kaza tutanağı, alkol raporu ilk aklıma gelen, başka bir şey var mi?
4- Kaza tutanağı birkaç gün sonra çıkar dedi emniyet, bizde bir tutanak yok. Çıkınca fotoğrafını atarım ben sana dedi polis, fotoğraf yeterli olur mu yoksa aslını mi ister sigorta?
5- Araç perte çıkarsa kasko değeri neyse o mu ödeniyor farklı bir durum olabiliyor mu?

 
Oncelikle gecmis olsun,

Biraz eskide de kalsa boyle bir kaza biz de yasamistik, sizin anlattiginizla birebir uyusuyor olanlar. Hatirladigim kadari ile bilgi vermeye calisayim.
1-Siz sigorta-Kasko sirketi ile zaten iletisime geciyorsunuz, ilk yapmaniz gereken. Servis ve sigorta sirketi kendi aralarinda konusuyorlar diye hatirliyorum. Ancak siz ihmal etmeyin, her ikisini de surekli arayip bilgi alin akis konusunda.
2-Cok degisken oluyor, uzun da surebiliyor yogunluk ve surecte farkli birimlerin olmasindan kaynakli, sizin takip edip ne asamada oldugunuzu sormaniz en dogrusu.
3-Tam olarak hatirlamiyorum ancak, ben kaza yaptigim il'e gidip raporu aldigimi hatirliyorum, ilave alkol raporu vs hatirlamiyorum. Yine konustugunuzda onlar soracaklardir gerekli evraklari
4-Ben aslini almistim gidip.
5-Perte cikana kadar surec epey uzuyor, surekli arayip sormaniz gerekiyor. Perte ciktiktan sonra sigorta onu farkli bir yere devrediyor ve onlar sizinle pazarlik yapmaya basliyorlar aracin bedeli icin. Size yapilan teklif genelde aracin rayic bedeli oluyor, bunu ogrenebilirsiniz internetten. Siz piyasa degerine elinizden geldigi kadar cikarmaya calisin. Bu elbette zor ancak yine de karsi teklif vermekten cekinmeyin. Tamami olmuyor maalesef, benimki tam hatirlamamakla beraber piyasa degerinin %80'i idi diye hatirliyorum. Sonra gidip satis yapiyorsunuz ve paraniz hesabiniza hemen yatiriliyor.

Yanlis hatirladigim yerler olabilir, sonraki yorumlarda duzelteceklerdir. Ancak tekrarliyorum, sureci yonetmekten ve onlari aramaktan cekinmeyin, yoksa surec yavas ilerleyebilir, benim toplan surec sanirim bir ay surmustu.
  • va  (24.08.23 09:14:15) 
araçta kasko var mı?
1. sigorta arar.
2. ekspertiz gelene kadar beklersiniz.
3. pert olursa önce teklif veriyor, kabul edip anlaşırsanız sizden noter onaylı satış vb. belge istiyor.
4. yetmezse gidip trafikten alırsın yeter.
5. 2 kez pert yaşadım. öncelikli olarak aracın piyasa değerini araştır özellikleri vs. ona göre pazarlık edersin. hemen istediğin fiyatı vermiyorlar.

burda firma önemli ben aksigortadan 15 günde paramı aldım. arkadaşım ziraat sigortaya yaptırdı, 4 ayda alamadı.
  • mikahakkinen  (24.08.23 09:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.