[]

Sizce bir yüksek lisansa 23k euro verilir mi?

1 senelik bir master. Dünyada 150-200 arası bir sıralaması var. Sizce değer mi?




 
Gerçekten istediğiniz bir programsa ve paranız varsa neden olmasın


  • squidward  (23.08.23 19:50:33) 
Dunya siralamalari genel olarak uydurma ve subjektif kriterler uzerinden yapiliyor. O yuzden normal bir isveren ooo bilmemne sirlamasinda 193. siradaki okulda master yapmis, bu elemani kesin ise alayim demez. Diger herkes gibi referansti, mulakatti ugrasirsin.

Degip degmeyecegi beklentilerine gore degisir. Amac ne? Sonrasinda o ulkede kalip iyi maasli bir is bulabileceksen degebilir. Bazisi kesin ulkeden kacmak istiyordur, sonrasinda iyi is bulamayacaksa bile sirf orada kalmak icin degebilir.

Ote yandan Turkiye'ye geri donmek zorunda kalacaksan degmez zira buyuk ihtimalle 30 sene o 23 bin euroluk yatirimi cikaramazsin - maasinda o kadar bir gelisme olmaz.

Son olarak degip degmeyecegi maddi durumuna bagli olarak degisir. Aileden 300 bin euro kalmistir, bunun 23 binini bu tarz simarikliklara harcarsin, vs. Ote yandan 23 bin senin tum birikiminse durum farkli.
  • hot potato  (23.08.23 19:54:19 ~ 21:18:43) 
Eğitim seni bir işte uzman yapacaksa ver. Bir mühendis uçağın bir parçasının tasarımını öğrenecekse ve bu eğitim ile dünyada o tasarımı yapabilen sayılı kişilerden olacaksa, Airbus kapısı açılacaksa olur.

Ya da diş hekimisindir. Bir teknik öğrenirsin. İşinde o tekniği kullanırsın. Para eder.
  • dissendium  (23.08.23 20:17:01) 
Değişir.
Misal benim tanıdığım çoğu yabancı Fransa'da böyle masterlar yapıyor. Sonuçta da Fransa'da kaliyorlar ve verdikleri parayi cikariyorlar.

Yapacaginiz mastera, bölüme göre değişir.
  • logisticsmanager  (23.08.23 20:22:27) 
ulke ne, bolum ne, amac ne(yurtdisina yerlesmek mi turkiye icin cv guclendirmek mi)? gibi sorularin cevabi olmadan bir sey denemez.

o 23k ustune bir de yasam giderleri ekle ama. sadece 23 olmaz o, kabaca 12 ay desek aylik 1000 euro da gideri olur, 35'e gelir.
  • antikadimag  (23.08.23 21:06:13) 
Hangi ülke olduğunu söylememişsin ama Euro bazında ise Avrupa olduğu anlaşılıyor.

O ülkeye yerleşmene vesile olacaksa, 1-1,5 yılda o parayı çıkartmanı sağlayacaksa çok mantıklı.

Türkiye'ye geri döneceksen, maddi durumun çok üst seviyede ise ve toplamda kabaca 40-50K € sana dokunmuyorsa yine mantıklı, 1 sene hava değişimi olur, farklı ülkede yaşarsın.

Türkiye'ye geri döneceksen, maddi durumun çok iyi değilse, döndüğünde benzer işlerde çalışıp benzer paralar kazanacaksan değmez.
  • Lethe  (23.08.23 21:17:02) 
12k göstererek bir sene kalabiliyosun ülkede zaten gelip ücretsiz bir üniversitede yüksek lisans yapabilirsin o para yaşam masrafın olur


  • abi bi dizi buldum on numara  (23.08.23 21:44:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.