[]

ihtiyaca yönelik araç tavsiyesi

arabayı ağırlıklı olarak şehir içinde ve kısa mesafelerde kullanıyorum. senede bir iki kez uzun yola anca çıkıyoruz.
mevcut aracım 1.5 dizel peugeot 5008. her şeyinden memnunum ama bu kullanım şekliyle ilerde başıma iş açar mı diye korkuyorum. arızası, servisi uğraşmak istemiyorum. yeri geliyor gün içinde 1-2 km'lik mesafelere gidip geliyorum sürekli.
merak ettiğim bana en uygun olan yakıt şekli hybrid midir, elektrikli midir? veya benzin de olur mu? doğrudan model olarak tavsiye varsa o da olur (suv olarak).


 
Çok kısa mesafeler partikül filtresini tikayabiliyor bu sebepten haftada kesin uzun mesafe yapmak lazım bunun önüne geçmek için.

Hybrid size ideal ama gerek var mi? Benzin tabiki olur yani sonuçta bir çok ufak motorlu araç hatta 1.2 Peugeot motorlari falan ideal.

Sizin aracin 1.2sini alın.
  • logisticsmanager  (22.08.23 22:19:37) 
dizel değil öncelikle. mümkünse elektrik, olmuyorsa küçük hacim benzinli turbo. hibrite hiç gerek yok.


  • orient blue  (22.08.23 22:30:47) 
neden hybrid gereksiz merak ettim:) daha mı pahalıya geliyor uzun vadede? yada vergisinden ötürü mü? hybrid video incelemelerinde düşük hızlarda çok ekonomik olduğuna vurgu yapılıyor genelde. ondan soruyorum.


  • dayrise enterprises  (22.08.23 23:50:59) 
Ben de iki dizel aracı olan biri olarak artık dizelden kaçınmak gerektiğini düşünenlerdenim. Özellikle kısa mesafelerde gidilip geliniyorsa. Zaten motorun ısınması 5km sürüyor, partikül filtresi müthiş dert olur. Üstelik kışın ısınmadan gideceğiniz yere gidersiniz, yakıt sarfiyatınız fazla olur vs vs.

Ama hybrid gereksiz değil; alırsam benzinli alırım, gücüm yeterse hybrid alırım diyorum. Tam elektrikli aracı olan arkadaşlar sürekli bir boğuşma halinde. Özellikle o senede 1-2 kez çıkılan uzun yolda ciddi sorun yaşamadan dönen yok. Buna son gelen Tesla modelleri de dahil. Sorunların kaynağı da genelde bizdeki altyapıdan kaynaklanıyor, araçların suçu yok da neyse.

Kısa sürüşlerde, hele dur kalk varsa, hele geceleri şarj imkanı sunan kendinize özel garaj yoksa, mild hybrid çok ideal geliyor bana. Ayağınız alıştığında çok nadiren motorun çalıştığını duyarsınız çok düşük hızlarda. Hybrid suv kullanmadım direk model tavsiyesi veremem ama youtube'dan işin teknik yönüne ağırlık vererek otomobil inceleyen Yalın gülmez gibi kişilerin videolarından fikir alabilirsiniz belki.
  • taqster  (23.08.23 01:52:44 ~ 02:03:26) 
kısa mesafe sorunsuz ve sıkıntı çıkarmayacak araç size uygun olarak b sınıf benzinli bir araç. b sınıfı artık 1 motor zaten. sıkıntısız uzun süre kullanıyım derseniz japon grubu b modellere bakılabilinir.


  • mikahakkinen  (23.08.23 10:03:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.