[]

Neden Deo Stick?

Geçenlerde deodorantım bitti ve almayı unuttum. Online marketten kullandığım deodorantın deo stick halini bulabildim sadece ve aldım. Yıllar önce bir kere kullanıp beğenmemiştim, şimdi yine beğenmedim ve insanlar bunu neden kullanıyor onu çözemedim.
Pratik bir ürün değil, deodorant gibi rahat hissetmediğin anlarda çat diye çıkarıp sıkamıyorsun.
Ayrıca kolunun altına bir şey sürülmesi hissi de bence güzel değil. Hatta bana bir sakızı çiğneyip kenara koymak, sonra tekrar çiğneyip yine kenara koymak, sorna tekrar çiğneyip yine kenara koymak gibi hissettiriyor. Yani hiç hijyen gelmiyor.
Kokusu kalıcı desem o da yok. Deodorant daha kalıcı geliyor bana. Hani benim kullandığım koku kalıcı değilmiş desem, ee aynı kokunun deodorantı daha kalıcıydı zaten?

(bu arada Old Spice marka kullanıyorum, bildiğim kadarıyla da öyle dandik ve hemen uçup giden bir marka değil).

Neyse sanırım birazdan evden çıkınca bir kozmetik mağazaya uğrayıp deodorantını alıp geçeceğim sanırım ama sizlerin de fikrini merak ettim.
Nedir bu deo stickin olayı? Kolunun altına balmumu gibi bir katman sürüp kokuyu hapsetmesi mi mesela tercih edilme sebebi? Eğer ikna olursam kullanmaya devam edeyim bari.

 
soylediklerine katiliyorum.
seveni cok ona da katiliyorum.
bence fiyati daha uygun ve daha uzun sure gidiyor diye cok tercih ediliyor.
  • Kittie  (22.08.23 16:59:28) 
Stick bana da yapış yapış geliyor ve bazen partikül bırakıyor, ama roll-on'u spreye tercih ederim. Spreyin havaya saçılan gazı beni çok rahatsız ediyor ve çantada daha fazla yer kaplıyor.


  • fotrsapka  (22.08.23 17:02:43) 
ben de sprey olanlara inanmıyorum adjk. ter kokusunu engellemiyor gibi geliyor bana.

oysa ki roll-on'u sabah sürüyorum fıtı fıtı, gayet iyi götürüyor o günü.
  • noxie  (22.08.23 17:06:27) 
Stick ve jel olanlar en etkililer gibi geliyor bana da. Ama bu aralar roll on + aynısının aerosol olanını kullanıyorum gün içinde fısırdamam gerekirse.


  • hedep  (22.08.23 18:36:57) 
Deodorantların içindeki aerosol kokusunu çok rahatsız edici buluyorum, güzel bir koku olsa bile basınçla püskürtüldüğünde çok yayılıyor ve o gazı solumak zorunda kalıyorsunuz. Ayrıca atmosfer için de zararlı ve kıyafetlerde iz bırakıyor.


  • curukturpkokusu  (22.08.23 19:11:26) 
Ben de tam tersi geçenlerde stick’e döndüm yine. Dünya varmış dedim.

Ama dışarıda bi yerde kullanma konusundaki pratik olmayışına katılıyorum ben de, orası bi dezavantaj.
  • invictae  (22.08.23 21:40:11) 
aerosoller solunum yolumu rahatsız ediyor. ayrıca benim tecrübem stick ya da roll-on'ların daha etkili olduğu yönünde. onun dışında deodorantı sadece koltuk altında bile kullansam, parfümümüm kokusuna karışıyor. diğerlerinde böyle bir sorun yok.

ek olarak spor salonunda duştan sonra deodorant sıkan davarlara kıl oluyorum. zaten havasız olan odaları nefes alınmayacak hale getiriyorlar. hem başkasını rahatsız etmiyorum hem de kendim rahatsız olmuyorum. her türlü roll-on ve stick benim için.
  • synesthesia  (22.08.23 21:55:59 ~ 21:58:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.