[]

arkadaşın payı

diyelim ki yurt dışında yaşıyorsunuz ve doğum gününüzde bir süpermarketten kazı kazan bileti gibi bir şey geldi posta kutunuza. kazıdınız ve 15 bin euro kazandığınızı öğrendiniz. ama ödülü almak için bir telefon görüşmesi yapmanız gerekiyor. yabancı diliniz yetmediği için bir arkadaşınıza arattınız ve sizin adınıza beş dakikalık bir görüşme yaparak meseleyi halletti.

soru şu: parayı aldığınızda arkadaşınıza ne kadarını verirsiniz? ya da ne kadarlık bir hediye alırsınız?


 
son zamanlarda istediği bir şey varsa onu alırım mesela. iphone 14 pro 1400 euro civarıydı yanlış hatırlamıyorsam (15'i beklerim gerçi). ondan alırım. zaten havadan gelen para. %10'da 1'ini versem üzülmem.


  • Flybutter  (21.08.23 18:08:39 ~ 18:09:46) 
1k euro verilir +1


  • subaqua  (21.08.23 18:09:52) 
Arkadaşlık ilişkinize bağlı. Para vermekten ziyade hediye vermek daha şık. Hatta almanlar ona bile takılmayabilir, böyle bir beklenti olmayabilir bilemiyorum.


  • ruhen hastayim ben  (21.08.23 18:10:44) 
Maddi durum olarak ortalamanın altındaysa 10/1 e yakın bir tutar idare eder gibi.


  • diyecevaplandı  (21.08.23 18:31:04) 
Sizin adiniza derken siz gibi davranarak mi? sizi mi taklit etti ve bunu yaparken karsilik bekledigini mi soyledi?

Ben bu senaryoda arkadasa neden para verilmesi gerektigini anlamadim. Yardimci olduysa 100 euroya kadar hediye verilebilir belki ki o da sart degil, yemege cikarilabilir. Ama yok ciddi bi iyilik yaptiysa herhalde ancak iyilik yaparak kapanir, para odemek de nesi... sonuçta hediye sizin, sans sizin?
  • nic cage  (21.08.23 20:57:50 ~ 21:00:22) 
arkdaşlar böyle şeyleri çıkar gözeterek yapmazlar gerçek arkadaşlık budur zaten. benim adıma ve benmiş gibi konuşarak işimi çözdüğü için arkadaşıma muhakkak bir güzellik yapardım ben. yapmasa da yaparım ama yardımda bulunduğu için ekstra yaparım.
tabi yakınlık da önemli bir husus. ki çok yakın olmasanız sizmiş gibi konuşarak işi çözmezdi diye düşünüyorum.

tatil
teknolojik ürün
hediye çeki

gibi seçenekler ilk aklım gelenler. evliyse veya flörtü varsa tatil hediye ederdim ben sanırım.
  • ezkaza  (22.08.23 02:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.