[]

Windows 11 copy/paste çalışmıyor

Arkadaşlar, çıldıracağım. Bu lanet Windows 11'in copy paste fonksiyonu bozuldu. Mesela browser'dan bir adres kopyalıyorum, Whatsapp Web'de yapıştıracağım, yok yapıştırmıyor. Word dokümanı açsam oraya yapıştırıyor. Whatsapp'ta bir mesajı kopyalıyorum, onu yine whatsapp'a yapıştırabiliyorum. Excel'den bir şey kopyalıyorum yok, whatsapp'a yine yapıştırmıyor. Nasıl çözeceğiz bilen var mı?




 
Bunun windows 11 ile alakası yok. Muhtemelen firefox kullanıyorsunuz,

1)FireFox URL alanına "about:config" yazın Enter'a basın.

"Dikkatli olun
Gelişmiş yapılandırma tercihlerini değiştirmek Firefox performansını veya güvenliğini etkileyebilir.
Bu tercihlere erişmeye çalıştığımda beni uyar"
Şeklinde bir seçenek çıkacak "Riskleri kabul ederek devam et" tıklayın.

2) "Tercih alanlarını ara" kısmı çıkacak "dom.event.clipboardevents.enabled" yazıp Enter'a basın.

"dom.event.clipboardevents.enabled" kısmını "true" yerine "false" yapın.

3) FireFox açıp kapayın sorun düzelecektir.
  • lucida anseris  (21.08.23 16:41:57) 
Windows 11'in bu ve buna benzer saçmalıklarından 1 haftada bıktığım için hala 10 kullanıyorum, aşağıdaki çözümleri denersen duruma göre tekrar bakılır.

www.youtube.com

ebuzzpro.com
  • kimlanbu  (21.08.23 16:44:19) 
@lucida anseris: Hay Allah razı olsun ya, çözüldü şimdi. Neden durduk yere bozulmuş ki bu anlamadım, duyuruya yazmadan önce de elli tane yöntem denedim lüzumsuz yere. Neyse, çok teşekkür ederim, selamlar.


  • karaage  (21.08.23 17:04:34) 
@lucida anseris: Hayda, bu yöntem işe yaramıştı ama şimdi Excel'den tablo olarak kopyaladığım şeyleri de metin olarak yapıştırıyor whatsapp'a. Yani imaj dosyası yapıştırmış gibi oluyordu daha önce. Durduk yere ayarı kaçtı amk.


  • karaage  (21.08.23 17:47:46) 
Her zaman küçük boyutlu bir pano yönetici uygulamanız olsun.


  • diyecevaplandı  (21.08.23 18:32:50) 
bunun bir diğer çözümüde şu: github.com

bu linktekini uygularsanız fotoğraf yükleme ve excel işlemleri düzelecektir.
  • lucida anseris  (21.08.23 19:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.