[]

İkinci üniversite fikri

Merhaba, bir zorunluluk değil ama kendime bir uğraş olsun diye aöfden ikinci üniv. okuyacağım.
şu an arasında kaldığım bölümler şöyle;

Kültürel Miras ve Turizm - www.anadolu.edu.tr

Dersleri hoşuma gitti. Arkeoloji ve mitolojiye ilgim var bu nedenle hobi olarak yapabilirim.

Web tasarımı ve kodlama- www.anadolu.edu.tr

kodlama diye ilgimi çekti ancak dersleri pek de kodlamaya yönelik değil gibi

Bilgisayar Programcılığı - www.anadolu.edu.tr

Kodlama ve programlama için dersleri gayet güzel. Asıl mesleğim finans üzerine ancak malum gelişen dünyaya ayak uydurmak gerek diye düşünürsek bu şekilde kendime bir katkı sağlayabilir miyim emin değilim? Zor bir bölüm müdür? çok yoğun çalışamayabilirim derslere çünkü.

fikirleriniz bana yardımcı olacaktır.

 
"malum gelişen dünyaya ayak uydurmak gerek" bölüm kendisi ayak uydurabilmiş midir o bile meçhul, bu şekilde ayak uydurma diye bir şey yok bence. amaç programlama jargonuna hakim olmaksa falan belki.

ikinci bölümde zaten hiçbir şey yok tamamen zaman kaybı ama üçüncü bölümdeki dersler iyidir hatta neredeyse bilgisayar mühendisliği dersleriyle birebir üstüne bir de bayağı uygulamalı ders var. eksik olanlar gördüğüm kadarıyla temel bilimler(mat-fizik), automata theory ve bilgisayar mimarisi. bu derslere katlanacaksanız gidip direkt bilgisayar mühendisliği okuyun derim. hakkını veriyorlarsa zorlayabilir bu bölüm.

ben olsam kendim bilgisayar mühendisliği okumamış olsam bile direkt ilkini seçerim süper bölüm zevkli bir kere içine daldıkça dalabilirsin keyif için okuyorsanız. oradan biraz da sosyoloji patlar edebiyat, sanat tarihi diye devam :D.
  • gule gule  (21.08.23 16:21:24 ~ 16:21:53) 
arkeolojiden yüksek lisans yapıyorum. doğrudan kültürel miras ve turizm yerine arkeoloji bölümü varsa onu da seçebilirsiniz. türkiye'deki arkeoloji programlarında daha çok anadolu ve mezopotamya arkeolojisi öğretiliyor. roma, yunan, hitit, frig, hurri, mitanni uygarlıklarını öğrenebilirsiniz ilgi alanınıza göre. ingilizceniz veya almancanız varsa öneririm, zevkli bir alan. arkeolojinin yanısıra eskiçağ tarihi, mitoloji vb. öğrenirsiniz. dünyaya ayak uydurmaktan ziyade entelektüel birikim sağlar eğer meslek olarak düşünmüyorsanız.

kodlama ve programlama ile ilgili bilgim yok maalesef.
  • lesmiserables  (21.08.23 16:43:19) 
Evet hala bilgisayar mühendisliği ve kültürel miras arasında keskin bir ikilemdeyim :D ikinci olanı atladım direkt.

Arkeoloji maalesef yok :/
  • six packsiz  (21.08.23 17:16:47) 
Aynı fikirlerle 2. ve 3. seçeneği okudum.Hepsini toplasan uygulamalı bi Udemy kursu dahi etmez.Zaman kaybı.


  • arenas  (21.08.23 23:17:31) 
Ben de udemyden powerbi eğitimi alın demeye gelmiştim isinize de faydası olur ya da daha çok uğraşmak isterim derseniz yine udemyden Vahit keskinden python


  • applaudo  (22.08.23 07:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.