[]

Borsa kar alma ile ilgili strateji

Borsada güzel kazanc elde ettiğim bir büyüme şirketleri portföyüm var. Hisse secimimde sıkıntı yok ama matematik kafası sıfır biriyim. Sürekli uyguladığım bir yöntem var. Doğru yapıp yapmadığımi anlamak istiyorum.

Misal bir senede 35 TL'den 200 TL'ye gideceğini düşündüğüm bir hisse var. Bir tane de 15 TL den 120 TL ye gideceğini düşündüğüm hisse var. İlk hisse her yüzde 20 arttığında artan kısmı satiyorum ve diğer hisseden alım yapıyorum. Ama ilk hissede diyelim ki 500 bin TL yatirimim var diğerine parça parça 10 bin 20 bin TL kaydiriyorum. İkisi de dura kalka hedefe gidiyor ama ilk hissedeki ana rakamım hep aynı kalıyor. Mantıken ikinci hisseyi bedavaya almış oluyorum ama acaba ilk hissedeki karlara hiç dokunmadan meblağ yüksek olduğu için daha çok mu kazanirdim?


 
:) ilk hissede ana paranız sabit kalıyor ancak lot sayınız azalıyor.

hangi kısmın daha çok kazandıracağı öyle hesaplanmaz. iki hisse de artıştaysa artış oranları aynıysa daha çok para yatırdığınız hisse kazanır. yüzdesel olarak düşün. 500 bin yüzde onu ile 50 binin yüzde onu farklıdır. sorunun doğrudan matematikle ilgili değil yatırım stratejisiyle alakalı
  • paintov  (21.08.23 14:06:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.