[]

Kabin bagajı ve el çantasının birlikte tartılması

Genelde sanırım tüm firmalar kabin çantası ve varsa el çantası (veya laptop vs) için toplam ağırlık limiti belirliyor. Hiç uçağa biniş öncesi ikisinin birlikte tartılıp toplam ağırlığın kontrol edildiğine tanık oldunuz mu?




 
Ben ayrı ayrı tartıldığına bile şahit olmadım diyebilirim.


  • faberkastelli  (21.08.23 08:49:18) 
Oldum.
Air france, pegasus.

  • logisticsmanager  (21.08.23 09:04:19) 
Hiç denk gelmedim. Sırt çantamda laptop olur, elimde de kabin bagajı. Tartılırsa sadece kabin bagajı tartılıyordu, sırt çantamı sadece xray için çıkartıp geri takıyorum. Bu durum gidilen ülke veya hava yolu şirketi, görevli için değişiklik gösterebilir. (pegasus, THY, atlas)


  • janavarorion  (21.08.23 09:39:35) 
Pegasus özellikle yurtdışı uçuşlarında bazen bu konuda çok katı davranıyor. Sadece 1 parça kabin bagaj hakkınız varsa ve sizde hem sırt çantası hem de kabin bagajı varsa avrupa için hiç acımadan 70 Euro'yu alıyor.

2 uçuşta da (yanlış hatırlamıyorsam birisi pegasus, birisi thy idi) kabin bagajı ebatlarının ölçüldüğünü ve tartıldığını gördüm. Gözlerine büyük ve ağır gelen bütün bagajların ölçülerine bakıp tarttılar.

Benim sırt çantamda 17" laptop ve ölçü aletlerim oluyor, ufak görünse de ağırlığı 10kg'ı buluyor, bugüne kadar sıkıntı yaşamadım.
  • kimlanbu  (21.08.23 13:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.