[]

Arabanın altından gelen renksiz, kokusuz sıvı

Merhaba arkadaşlar, az önce 5 saatlik uzun yoldan gelip arabayı park ettikten sonra arabanın altından bir sıvının damladığını fark ettim. Sıvıya peçete bastım, elimle de dokundum ama sıcak olmayan, renksiz, kokusuz bir sıvıydı. Radyatör suyu olsa 5 saatlik yoldan sonra illa ki ısınırdı, hatta elimi yakması gerekirdi diye tahmin ediyorum. Silecek suyu olsa rengi mavi olurdu. Motor/şanzıman yağı olsa yine renkli, kokulu ve kaygan olurdu. Bu normal sıvı. Yoldan sıçramış olma ihtimali dışında aklınıza gelen bir şey var mı?

Not: Yol boyu hararet 90 dereceyi geçmedi ve herhangi bir güç/çekiş kaybı veya anormal yakıt tüketimi olmadı.


 
hiç aklıma gelmezdi, çok mantıklı. full açıktı klima


  • transleta  (21.08.23 01:08:19) 
Klima +sonsuz


  • primetime  (21.08.23 01:54:29) 
Klima diyip kestirip atmayın emin olun. Klima kapalı 1-2 km yol yaptıktan arabayı park edin, biraz bekledikten sonra altta su yoksa klimadan olduğu kesinleşir


  • useless  (21.08.23 09:48:20 ~ 09:48:47) 
klimaya ek olarak devirdaim pompası da ekleyeyim bir kere bilyalarını dağıtmıştım biraz hararetli kullanınca su sızdırmaya başlamıştı.


  • ananiyimioguz  (21.08.23 10:09:31) 
Klima tahliye suyu +1, hani ev ve işyerlerinde de bidona biriktirilen ya da gidere verilen su gibi.

Suyun aktığı yer aracın ortalarına, vites konsolu altlarına denk gelir konumu aşağı yukarı.
  • John Bloor  (21.08.23 11:01:14) 
Klima suyu dışındakiler büyük ihtimalle renkli ve kokulu olur.
Özellikle de sıcak değilse klimadandır.

Bu arada iki dakikalık yoldan sonra da klima suyu gelebilir.

Aslında o kadar uzun yoldan sonra bir yerden su geliyorsa kesin klimadır.
  • burfak  (21.08.23 17:06:21) 
Sen yine de kaputu açıp fren hidroligini bir kontrol et.


  • prole  (21.08.23 17:10:35) 
arkadaşlar en ufak sivilceye kanser diyen google gibisiniz yapmayın gözünüzü seveyim. geçen gün de araba soğutma sıvısını eksiltiyor, alttan akıtıyor diyen adama motor bloğu çatlamıştır, conta yakmıştır falan dediniz. o arkadaşla da epey konuştuk, doldurduğum anda alttan geri akıyor dedi. tamirciye götürdü mü, ne dedi bilmiyorum ama basit bir hortum çatlağı veya radyatör delinmesi gibi bir şey yani.

damlayan şey renksiz kokusuz diyor. su yani abi su damlıyor. arabanın sisteminde silecek suyu haricinde dümdüz su konan bir yer yok. hatta silecek suyunda bile katkı var.

devirdaim patlasa antifriz akar. soğutmaya dümdüz su koymuş olsa, hiç antifriz kullanmasa bile o su döne dolaşa renksiz kokusuz kalamaz. arabanın altından damlayan renksiz kokusuz şey klimanın çalışması sonucu ortaya çıkan sudur. net %100 klima suyudur ve normaldir. yani azıcık şüphe ettirecek bir şey olsa, arıza lambası yaksa, sesli çalışsa, motor güçten düşse, hararet yapsa, fren tutmasa, direksiyon sertleşse falan tamam diyelim başka sıvıdır.

ama bu %100 klima suyudur ve tamamen normaldir. ev tipi klimaların da yanından boru sallarlar ya su aksın diye, işte oradan akan su gibi sudur.

etmeyin eylemeyin gözünüzü seveyim.
  • kibritsuyu  (22.08.23 10:21:35 ~ 20:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.