[]

Martta Kırgızistan tatil önerisi

Mart için bilet almıştım. O aylarda gezilir mi her yer? Doğal guzellikler, otağ konaklaması, at binme vs de yapılır mı? Gidenler varsa tavsiye güzel olur. Diğer türlü Sadece Bişkek ve otobusle Kazakistan Almatı'ya geçmeyi düşünüyorum. Tatil süresi 6 tam gün. Gerekirse uzatabilirim.




 
Mart ayında sezonun başlamamış olması pek olası. Muhtemelen yüksek bölgeler hala karlı olacaktır. Bişkek 6 gün geçirilecek bir yer değil. Elbette geçirilir ama 5 ay tatilin varsa soluklanmak ve iş güç halletmek için durulur. 6 günlük bir tatilin tamamını geçirecek yer değil. Dolayısıyla bir yerlere gitmen lazım. Eğer kış şartları ağır değilse gideceğin yer direkt olarak Karakol. Oradan da Altyn Arashan'a gidiliyor. İnsanların at bindiği yer genelde oralar. Issyk göl de var, yine oralarda da vakit geçirirsin, kar varsa yakınlarında kayak merkezi var gidip kayabilirsin. Eğer hala karlıysa ve macera ararsan Altyn Arashana giden yol ayrımından minibüsler geçiyor. Orada inip 15km kadar yukarı yürürsen ulaşabilirsin. Yol yorucu ve zor değil ama 5-6 saatini alır. Ama yukarıda kimse yoksa diye hazırlıklı gitmen lazım ya da dönüşü de hesaba katarak çok erken gitmen lazım. Ben olsam kalacak şekilde gider kapalı yerlerin kapıları yoklar açıksa girer uyurdum. Ama tulum şart oğlu şart. Soğuksa -15 olağan bir sıcaklık. Gittiğinde muhteşem bir doğayla karşılacaksın, kaynak suları hala sıcak ve aktif oluyor, karla kaplı olsa da kaplıcaya girebilirsin.

Bişkekte 1-2 gün kalıp direkt almati'ye gitmek de makul bir seçenek. Yakın bölgesinde de gidilebilecek birkaç yer var oralara gidebilirsin. Bişkek ve çevresine göre daha ulaşılabilir ve kolay seçenekler sunuyor.
  • Nature Works  (20.08.23 23:05:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.