[]

Dükkan açma

Haydi biraz beyin fırtınası;

Orta yoğunlukta bir caddenin 200 metrelik kısmında karşılıklı olarak bim, erkek kuaförü, fırın, kasap, terzi, manav, bakkal ve a101 var perakende satışın döndüğü.
Ve bu sıralamanın tam ortasinda vede köşe sayilabilecek bir noktada boş kiralik dükkan var.

Ne açalım buraya ki hem caddeye gelen insan sayısını arttırsin sunduğu hizmet ile hem de halihazirdaki cadde yaya trafiğinden faydalansın.

 
Kuruyemisci (makbul-dogus tarzi)


  • brkylmz  (18.08.23 22:18:09) 
Verdiginiz veriler oldukça yetersiz. Mahallenin yapısı nedir. Yaşayan insanların maddi olayları inanç durumu hayata bakışı nedir. Bunlar gibi bir sürü şey önemli etken. Mesela batıda ve orta ve üst gelirli bir yerde her çeşit içkinin oldugu tekel açabilirsiniz. Veya evcil hayvanlar için her türlü malzemeyi satacak bir petshop açabilirsiniz. Bu iki şeyi yozgatta açsanız batma ihtimaliniz yüksek. Zaten batan insanlar da bu gibi etkenleri iyi hesaplayamadıgından batıyor.


  • limonlu eksi  (18.08.23 22:47:52) 
daha önce ne gibi işler yaptiniz? İçecek gros tarzi bir sey acilabilir. Hem damacana su bayiligi alip o is yapilir hem de litrelik sular, gazozlar ve maden suyu cesitleri satilabilir paketle. bunlari bir de evlere servis seklinde yaparsaniz guzel is yapilabilir.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (18.08.23 22:49:20) 
uygunsa tekel bayi
uygun değilse nalbur.

  • etna  (18.08.23 23:03:19) 
@dgk, fırın benim, ekstra bi şeyler olsun istiyorum.

@limonlu, caddenin esnafiyiz halihazirda ve tanınıyoruz. Sosyoekonomik olarak alt-orta ve orta diyebilirim.

Belediye,devlet kurumları ve universite'ye yakın bir yer, kırsal sınıf ve beyaz yakanın karma olduğu bir yer bu yüzden. Muhafazakar ve seküler kesim bir arada yaşıyor.
  • gotosleep  (18.08.23 23:59:04) 
@etna, tekel, nalbur, 1 milyoncu gibi incik boncuğu bol, takibi zor bir yer olamaz. Halihazırda günümü kapatan 2 dükkan var. Başına 2 kişiyi koyup sadece akşamdan akşama takip edecegim yer istiyorum.


  • gotosleep  (19.08.23 00:00:29) 
%100 döner/dürüm tarzı, ustasını işin başında bırakabileceğiniz bir mekan önersem?
bir döner ustası, bir de paketleme/kasa işi yapan yağız bir genç çözer senin işini hocam.

üniversiteye ve devlet kurumlarına yakın olması da bir avantaj. cadde üzeri olması da hakeza.

temiz, 4-5 masalı, fırın da sizden ve dolayısıyla hem ekmek konusunda tedarik sorunu yaşamazsınız hem de duruma göre ekmekten dolayı maliyetinizde "az bir miktar olsa dahi" daha çok kontrol sahibi olursunuz.

ayrıca dediklerinize +1 bırakıyorum.
tekel, bakkal, 1 milyoncu vs. gibi yerler hem satışta olan ürün bolluğundan (dolayısıyla her gün saati belli olmayacak şekilde size gelecek toptancılar) hem de idamesi için başında full durmanız gerekeceğinden pek uymaz gibi.

ben olsam girerdim temizinden bir döner işine...
  • thedepressed  (19.08.23 00:52:55) 
Verdiğiniz bilgiler "çiğköfteci" diye bağırdı bana. Soslu döner de uygundur.


  • yadigar  (19.08.23 05:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.