[]

2. Üniversite açıköğretim demek mi?

Şu lisans mezunlarının sınavsız kayıt yaptırdıklarından bahsediyorum.




 
evet


  • subaqua  (18.08.23 22:10:53) 
Ben de öyle sanıyordum. Ama şu sayfaya göre 2. Üniversitede 4 adet fakülte var:

Önlisans açıköğretim fakültesi
Lisans açıköğretim fakültesi
İktisat fakültesi
İşletme fakültesi

Açıköğretim olmayan iki fakülteye girebiliyoruz gibi.
  • invictae  (18.08.23 22:17:51) 
  • invictae  (18.08.23 22:18:06) 
evet haklısınız dediğiniz gibiymiş


  • subaqua  (18.08.23 22:46:08) 
Onlar da açıköğretim. Mesela ben anadolu aöfte uluslararası ilişkiler okuyorum ama fakülte olarak iktisat fakültesi diye geçiyor. Yani isimleri farklı ama hepsi açıköğretim.

Ayrıca istanbul ve Atatürk üniversitesi açıköğretim de var
  • nundu  (18.08.23 22:46:28) 
Derdim şu: fakültenin ismi realitede “aöf” olmasın.

Sanki anadolu üni’de atıyorum işletme bölümüne kayıt olursam fakültem açıköğretim değil işletme fakültesi diye görünecek. Doğru dimi?

Nasıl ve ne şekilde okuduğumun falan önemi yok şu anda benim için.
  • invictae  (18.08.23 23:29:35) 
Evet. Diplomada da açıköğretim ifadesi geçmiyor. Direkt işletme fakültesi işletme bölümü yazıyor.


  • nundu  (19.08.23 00:21:21) 
İşletme ve iktisat fakülteleri açık, diplomada açık öğretim yerine bu fakülte adları yazsa bile açık olduğu anlaşılıyor çünkü örgün eğitimde bu fakülteler yok; işletme ve iktisat bölümleri örgünde iktisadi ve idari bilimler fakültesine bağlı. Haliyle sizi alacak olan şirketler de bu bölümlerin açık olduğunun farkında.

Yani anadolu üniversitesinde örgün işletme okumuş biri diplomasını "işletme fakültesinden" almıyor. "İktisadi ve idari bilimler fakültesinden" alıyor. Haliyle sizin derdiniz sadece açık öğretim ifadesi yazmamasıysa sorun yok, ancak açık okuyup örgün eğitim almış gibi görünmekse bu işe yaramaz.

Yani yukarda "işletme bölümüne kayıt olursam fakültem açıköğretim değil işletme fakültesi diye görünecek. Doğru dimi?" dediğiniz kısım doğru değil. açık okuduğunuz bilinecek.
  • akhenaten  (19.08.23 13:10:56 ~ 13:26:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.