[]

Uydu alıcılı Android TV kutusu tavsiyesi

Oturduğum binada hazır uydu sistemi var, bir uydu alıcıyı bağlayıp televizyon izleyebiliyorum. Ancak netflix vs. izlemek istediğimde bilgisayarı televizyona bağlamak zorunda kalıyorum.

Hem uydu alıcısı (next&nextstar), hem de android tv kutusu (Xiaomi mi box) birleşimi bir şey arıoyorum, ürün tavsiyesi olan var mı?

Notlar: 1- wi-fi zorunlu, modemden TV'ye kablo çekmek mümkün değil.
2- Disney, netflix, amazon, exxen, spotify, gain, blutv, tv+ ne arasanız var, o nedenle mümkünse tüm platformları içermeli.

Bulduğum bir kaç ürün;

www.hepsiburada.com


www.hepsiburada.com

hiremco.com.tr

 
Homatics ve botech android cihazlarda harici tuner aparatları var, uydu alıcı olarak ta kullanılıyor, yalnız kullananlar memnun değil uydu kanallarının sıralama işleri vs kullanıcı dostu değilmiş. Linkini verdiğin cihazlarda lisans yok, lisans olmazsa netflix amazon Disney vs 720p görüntü ile izlemek zorunda kalıyorsun.


Bu konu forumlarda ve telegram odalarında defalarca konuşuldu, genelde varılan kanı hibrit cihazların dandik olduğuve en iyi çözümün uydu alıcı ve android boyu 2 ayrı hdmi girişe bağlayıp kullanmak şeklinde. Şu anda piyasadaki en iyi lisanslı android kutu homatics 4k r plus. Ndvidia ve appletv falanda var ama o kadar para vermeye gerek yok
  • zikardo  (18.08.23 20:18:41) 
@zikardo Bilgilendirme için teşekkür ederim. En sondaki Hiremco'nun lisansı var gibi anlıyorum, bunu nasıl teyit edebilirim?

@jackyr Sadece internetten seyredebilmek değil, internet bir şekilde kesilirse TV'ye yine ulaşabilmek istiyorum ama fikir için teşekkürler.
  • yargin  (19.08.23 00:33:33) 
televizyon çok eski değilse son 10 yılda çıkan televizyonlarda dahili uydu alıcısı var. yani bakmışsınızdır mutlaka ama televizyonda dahili uydu alıcısı varsa televizyona uyduyu, hdmi girişine de mi box takarak ikinci bir receiver box falan olmadan kullanabilirsiniz.

ama bunu sorduğunuza göre dahili uydu alıcısı yok diye tahmin ediyorum.
  • kibritsuyu  (19.08.23 09:27:17) 
Tv'lerde birden fazla HDMI oluyor zaten, neden böyle bir cihaz arıyorsunuz ? Mi Box alın, diğer HDMI girişine takın, Disney izleyeceğinizde kaynağı değiştirirsiniz.

Aliexpress'te cihazlar var ama lisans muhabbeti yüzünden uygulamalarda leş gibi bir kalite alırsınız.
  • kimlanbu  (19.08.23 11:24:56) 
Google belli standartları şart koşuyor, bu şekilde 2 si bir arada hibrit cihazlara L2 lisansı vermiyor, o yüzden hibrit olupta lisans olan cihaz bulamazsın. Bazı Çinli firmalar bir şekilde lisans koyuyor cihaza ama güncelleme sonrası patlıyor lisanslar, o yüzden güven olmaz.


  • zikardo  (19.08.23 14:09:49) 
anladığım kadarıyla amaç box ve kumanda kalabalığından kurtulmak.

uydu izleyecem receiver koy. normal kanallar için tv+ abonesiyim, tv+ kutusu koy. maçlar için digiturk aldım, onun kutusunu koy. netfişik için mi box aldım onu koy. e playstation var bi de onu koy. televizyonda 5 tane hdmi yok ama bi şekil onu çıkar öbürünü bağla falan. televizyonun önü pazar yerine dönsün. ortalıkta elli tane kumanda.

yani en azından birkaçı birleşik olsa olmaz mı? ama olmuyor işte. mi box'a tv+ uygulaması yükleyip onun box'ını kaldırıyosun, ama elde kumandayla göbeğini kaşıyarak kanal zaplanmıyor, aşağı ok yap, kanal listesi seç, oradan yana kaydıra kaydıra kanal bul vs. oradan televizyon izlemek eziyet oluyor.
  • kibritsuyu  (20.08.23 12:52:26 ~ 24.08.23 23:47:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.