[]

Özel hastanede dolandırılmamak için nelere dikkat etmeli?

Yakinimizi özel hastaneye yatirdik. SGK ya da bağkuru olmadığı için her şey ücretli test ilaç tahlil vs. Çıkarken dolandırılmamak için nelere dikkat etmeliyiz?
Teşekkürler



 
Ödeme kısmında hizmet dökümü isteyerek yapılan ve yapılmayan işlemleri karşılaştırabilirsiniz. Onun dışında pek yapılabilecek bir şey yok. Bence hastanızın genel sağlık sigortası var mı bir kontrol edin.
2-3 bin borcu varsa ödeyip, hastaneden rica edip çıkış giriş yapabilirler.

Aksi takdirde zaten o paraları vereceksiniz
  • janavarorion  (18.08.23 21:24:41 ~ 21:25:18) 
@janavarorion
Hastanın genel sağlık sigortası var bu bir şeyi değiştirir mi?
Hastaneye dediğimizde ise yaramayacağını sgk'li olsaydı indirim olacağını demişti.
  • japon balığı  (18.08.23 21:27:43) 
SGK olmadığı için hesap ne gelirse onu ödemek durumunda kalırsınız.


  • alicandan  (18.08.23 21:27:47) 
Olur mu öyle şey sgk ile anlatmaşı varsa gss de geçerlidir. Sizi direkt girişte dolandırmışlar.

Alo Sgk yı arayıp hastane adı ile sorgulayın.
  • janavarorion  (19.08.23 00:55:25) 
Pazarlık yapın. Her özel sigorta ile farklı fiyattan anlaşır hastaneler. Atıyorum bana Alliance’ın fiyatlarını uygulayabilir misiniz dersin. Ya da özel sağlık var ama problemli, şimdi ödiyim ben Alliance’a kendim göndericem faturayı diyin.


  • rastinon  (19.08.23 01:38:15) 
@janavaroiron çok teşekkürler bilgi için.

Burdan sorguladım, sadece muayene için Max 200lira alınır demesine rağmen bizden 450 lira aldılar.
gss.sgk.gov.tr

@rastinon
Özel sigortası yok hastanın .
  • japon balığı  (19.08.23 10:04:14 ~ 10:05:44) 
Doğru yerden kontrol sağlamışsınız. Aynı sayfandan yapılan tetkikler için de ekleme yapıp alınabilecek maksimum tutarları öğrenebilirsiniz.

hesaplama yaparken. SGK nın ödediği tutar ve hastanenin alacağı maksimum %200 fazlasını toplayıp hesaplayın. yani sgk hastaneye 100 lira ödüyorsa, hastane +200 daha ekleyip sizden 300 tl alma hakkına sahip. bunun üzerindeki tutarı SGK ya başvurup iade alabilirsiniz.


burada önemli olan sizin girişinizin SGK(GSS) ile yapılmış olması şartıdır. Hasta haklarına giderek durumu anlatmanız olacaktır. GSS olmasına rağmen bizi özel hasta olarak giriş yaptılar bunun düzeltilmesini ve tekrar hesaplanmasını istiyoruz diyebilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gereken konu, GSS borcu varsa hasta provizyon alamaz bu gibi durumlarda özel hasta olarak giriş yapılır. tahminim de bu yönde borcu olduğu için özel hasta olarak alındı.

senaryo böyle ise yapacak bir şey yok. diğer türlü ise düzenleme yapılır.
  • janavarorion  (19.08.23 10:24:27) 
@janavarorion,
GSS prim borcu da yok hastanın.
Hocam peki bu bilgiden emin miyiz? Yani özel hastanede GSS'li hastayı özel hasta olarak değil de SGK'li olarak mı almalılardi?

Çünkü bize net bir şekilde GSS'nin SGK sayılmadığıni o yüzden özel hasta olarak giriş yapacaklarını dediler.
  • japon balığı  (19.08.23 12:34:06 ~ 12:42:38) 
Hastanenin SGK ile anlaşması var ise GSS ye bakmak zorunda ve SGK şartlarını sağlamak zorundadır.

alo sgk 170 i arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz. Hastane adını buradan veya özelden paylaşır mısınız.
  • janavarorion  (19.08.23 13:04:20) 
medicalpark, acıbadem de bile GSS ile muayene ve tetkik olabiliyorsun. Hangi hastaneymiş ki bu GSS ile anlaşmam yok sgk ile var diyebiliyor çok merak ettim. Hasta hakları bölümüne gidip durumu anlatırmısınız.

muhtemelen bir yerlerde yanlış anlaşılma var. Sonradan kabul edecekler ve biz falan sigorta sandık ondan yok dedik falan diyecekler.
  • janavarorion  (19.08.23 13:26:45 ~ 13:28:22) 
GSS SGK'nın sağladığı bir şeydir. Yani GSS'si olan birisine senin SGK yok demek mantık dışı oluyor. Eskiden vardı SSK'lı bağkurlu meselesi. Şimdi ya GSS vardır ya da yoktur.

Hastaneden çıktıktan sonra neler olduğunu buradan paylaşır mısınız merak ettim. Umarım düzeltirsiniz yanlışlığı.
  • bhhs  (19.08.23 14:34:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.